|
Etli Ayva Dolması |
|
nerimann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94222
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2013
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ayva
600 gram dana kuşbaşı et
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, kekik, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. Daha sonra içine irice doğranmış soğanları üzümü, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatın pişmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etler iyice pişince salçalı sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için tereyağını tencerede eritin ve üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ayvaların içlerini oyun ve bu etli harcı ayvanın içine doldurun. Tencereye dizin 40 dakika daha pişirin. Pişince servis tabağıyla ikram edin.
|
Etli Ayva Dolması |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9317
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.
|
|