https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı rendelenmiş domates
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Et suyu
 
Tuz
 
Toz şeker
 
 
Pirinçlerin üzerine kaynar su ve tuz döküp nişastalarını salmalarını bekliyoruz. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını eritiyoruz, rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz. Bu aşamada biraz tuz ve şeker atıyoruz. Domatesler iyice suyunu çekince, pirinçleri süzüyoruz ve domatesin içine ilave edip beraber kavuruyoruz. Kavrulan domatesli pirinçlerin üzerine iki parmak geçecek kadar et suyu ilave ediyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 |