|
|
ET SARMA |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2062
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
2,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg nuar
6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi
1/2 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
tuz
karabiber
biraz un
HAZIRLANIŞI
1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır.
|
Et Sarması |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc10456
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
10,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1/2 kg'lık bir et dilimi (et mümkün olduğu kadar geniş ve ince olmalıdır. Süt danasından olabileceği gibi koyundan da olabilir. Genellikle hayvanların karınlarındaki bölümden, yani pançetadan kesilmiş olmalıdır),
100 gr dilim jambon,
150 gr sığır kıyması,
100 gr sosis,
1 çorba kaşığı çamfıstığı,
1 yumurta,
4 körpe ve küçük havuç,
1/2 demet maydanoz,
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı karabiber,
yeteri kadar tuz,
1 tutam kekik.
Yapılışı:
Et dilimi et tahtasının üstüne yayılır. Eğer varsa zarları ve pürtüklü yerleri kesilip atılır. Et döveceğiyle et dilimi dövülür. Özellikle etin kalınca yerleri dövülerek et aynı kalınlıkta bir dilim haline getirilir. Geniş ağızlı bir porselen kâseye kıyma, zarı çıkarıldıktan sonra doğranmış sosis içi, çamfıstığı, rendelenmiş kaşar peyniri, temizlendikten sonra yıkanmış ve kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber konur. Bunların üzerine bir yumurta kırılır ve karışım tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Dövülmüş et dilimi tuzlanır, kekiklenir. Üstüne jambon dilimi serilir. Jambon diliminin üstüne de porselen kâsedeki kıymalı iç dökülür ve tahta bir kaşıkla bu iç yayılır (yalnız et diliminin yan taraflarında birer parmak kadar boşluk kalmasına dikkat edilmelidir. Sonra havuçlar kazınır ve yıkanır. Bunlardan üç tanesi sarma içinin üstüne yanlamasına oturtulur. Et dilimi, içini dağıtmadan sarılarak rulo haline getirilir. Sonra bu et sarmasının açık kalan iki yanı dayanıklı ve beyaz bir iplikle dikilerek kapatılır. Aynı iplik ile sarma salam bağlanır gibi sarılarak bağlanır. Et sarması hazır olunca temiz ince bir bez ile iyice sarılır. Sarmayı alacak genişlikte düz altlı bir tencerede tuzlu suyla ateşe oturtulur. Temizlenmiş ve yıkanmış sap kerevize, kabuğu ayıklanmış soğan ve havuç tenceredeki suya atılır. Su kaynamaya başlayınca beze sanlı olan et sarması tencereye konur. Rulo en az bir saat orta ısılı ateşte kaynatılır. Et pişince bir kevgirin yardımıyla tencereden çıkarılır. Üstündeki ince bez çıkartılarak bir servis tabağına konur ve soğumaya bırakılır. Et sarması soğuyunca keskin bir bıçakla dilimlenir. Tabağın çevresi kabak ve enginarla süslenerek servis yapılır.
Et rulosuna uygun olan kabak ve enginarlar şöyle hazırlanır: kabak dilimleri ve temizlenerek ikiye bölünmüş enginarlar tuzlu suda ayrı ayrı haşlanır. Sonra haşlanan enginarla kabaklar bir delikli süzgece konur, sularının iyice süzülmesi sağlanır. Bir tavaya iki diş ayıklanmış sarımsak ve yarım demet kıyılmış maydanoz konur. Buna 3 veya 4 çorba kaşığı zeytinyağı da kattıktan sonra ateşe oturtulur. Zeytinyağı ısınınca kabak dilimleriyle enginarlar tavaya atılarak bunlar sote edilir. Sonra kevgirle tavadan çıkarılarak servis tabağının çevresine yerleştirilir.
|
DANA SARMASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11775
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2007
2,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
800 gram pançeta tarafından daha eti,
350 gram süt danası kıyması,
50 gram margarin yağı,
50 gram gravyer veya kaşar peyniri,
2 yumurta,
1 dilim ekmek,
1/2 bardak süt,
1 demet maydanoz,
3/4 bardak kadar et suyu,
1 kaşık domates salçası,
2 kaşık zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Pançetayı kasaptan bütün olarak alın ve iyice dövdürün. Ekmeği sütte ıslatın. 1 yumurtayı katı duruma gelinceye kadar haşladıktan sonra soyup kıyın ve bir geniş porselen kâseye koyun. Buna, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş gravyer veya kaşer peynirini, dana kıymasını, İkinci yumurtanın sarısını ve sütte ıslanmış ve ufalanmış bayat ekmek dilimini katın. Tuzunu ve biberini de serptikten sonra bunları iyice yoğurarak birbirine yedirin. Kasapta dövdürdüğünüz pançetayı et tahtasına veya mutfağmızdaki tezgâha serin. Karışımı etin üzerine güzelce yayın. Karışımın uçlarından taşmamasına dikkat ederek, pançetayı rulo halinde sarın ve açılmaması için etrafını ince bir sicimle bağlayın.
Beri yanda margarin yağıyle zeytinyağını bir tencereye koyup ateşe oturtarak kızdırdıktan sonra ruloyu içine atın ve çevirerek her tarafını iyice kızartın. Tencereyi kapatıp 5 dakika hafif ısılı ateşte kaynatın. Sonra 1/2 bardak et suyuyla halledilmiş salçayı içine katın ve yine hafif ısılı ateşte 1,5 saat pişirin. Pişme sırasında, gerekirse sıcak et suyu ilâve edebilirsiniz.
Pişen sarmayı servis tabağına oturtun, dilim dilim keserek, kızarmış patatesle birlikte servis yapın.
|
Et Sarması |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13735
Gönderme Tarihi: 13.May.2007
2,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
Süt danasının pançeta bölümünden her biri bir avuç içi kadar sekiz parça eti iyice dövmeli. Her et parçasının içine kıyılmış ve karıştırılmış olarak bir havuç, 1 dilim yağlı salam, bir sap kereviz ve üç-dört sap maydanoz koymalı. Et dilimlerinin sağını ve solunu içe doğru katladıktan sonra yaprak dolması sarar gibi sarmalı. Açılmaması için de her et sarmasını birer kürdanla tutturmak. Tavaya 3 çorba kaşığı mısırözü yağıyle 1 çorba kaşığı sadeyağ koyup kızdırmalı. Yağ kızınca sarmaları tavaya atıp her yanını kızartmalı. Sonra tuzunu ve biberini serptikten sonra bir çorba kaşığı et suyunda eritilmiş tuzsuz domates salçasını üzerine dökmeli ve tavanın üstünü kapayıp sarmaları, salçası koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirmeli.
Bu et sarmasını tereyağında sote edilmiş iç bezelye, havuç, pancar, patates ve ıspanak karışımından yapılmış bir garniyle sofraya çıkarmalı.
|
ET SARMASI |
|
Cuma Kılan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15874
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kemiksiz dana eti,
2 domates,
1 kaşık un,
2 diş sarımsak,
3 kaşık sadeyağ,
yeteri kadar tuz, karabiber, kekik.
1 kaşık sirke,
İnce kesilmiş dana dilimlerini kendi çevresinde sararak rulo haline getirin ve uçlarını birer kürdanla tutturun. Unlayıp kızgın yağda kızartın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin; hazırladığınız hafif sarımsaklı ve sirkeli domates salçasını boca edip fırına verin. Sofraya alırken tuz, karabiber ve kekik serpin.
|
Et Sarma |
|
Alaçatı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc24744
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuzu boşluğu (bütün)
500 gram bifteklik et
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Kuzu boşluğunu dövüp inceltin ve tezgâha serin. Bifteği de dövüp inceltin. Serilmiş kuzu etinin üstüne biftekleri de serin. İkisini beraber sıka sıka rulo gibi sarın. Kenarlarını kürdanla tutturun ve suda haşlayın. Tuzunu da katın. Tam pişirmeyin ki dağılmasın. Sudan çıkarıp dilim dilim keserek bir tepsiye dizin. Başka bir kapta soğanı yağda kavurun. Sarmısağı, domatesleri soyup doğrayın ve biberlerle beraber soğana ekleyin. Etin suyundan biraz katın ve yuvarlak kesilmiş etlerin üzerine dökün ve fırına verin. 25 dakika kadar pişsin. Yanına pilavla servis yapın.
|
ET SARMASI |
|
ülker ünver
Aşçı
Kayıt: 07.11.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43380
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2009
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
Parçalanıp ince dövülmüş 1 kg. et
sıvıyağ
150 gr. kuyrukyağı
150 gr. kabuksuz antepfıstığı
1/2 lt. sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
karabiber
tuz.
İçyağını robottan geçirin. Fıstıklar, yağı, tuz ve karabiberle bir harç yapın. Etlerin her birinin içine harçtan bir kaşık koyup dolma sarar gibi sarın. Bir kürdan saplayarak açılmalarını önleyin. Ruloları kızgınyağda çevirerek kızartın. Suyunu katıp bir taşım kaynatın. Salça ve kırmızıbiberi ekleyerek karıştırın ve 20 dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
|
|
ET SARMA Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|