| 
 
| 
 
 
 | 
 
ET PAÇASI | 
 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72891 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012 
2,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1.250 kg inciksiz kuzu kolu
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet bayat ekmek
 
4 çorba kaşığı un
 
500 gr yoğurt
 
100 gr tereyağı
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Sarımsak (isteğe göre, yoğurt için )
 
 
Eti, kuru soğanla birlikte haşlayalım.
 
Bayat ekmekleri, bir parmak kalınlığında keserek yağlayalım.
 
Fırın tepsisine yayıp, tersli yüzlü kızartalım.
 
Yoğurdu un ile çırpıp, kısık ateşte tahta kaşıkla karıştıra karıştıra pişirelim.
 
Kızarttığımız ekmekleri kuşbaşı kesip çukur bir tabağa koyduktan sonra, bir kepçe sıcak et suyu ile ıslatıp, fazla suyunu dökelim.
 
Üzerine yeterince yoğurt gezdirip, parmak büyüklüğünde parçalara ayırdığımız etleri dizelim.
 
Kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp etlerin üzerine gezdirdikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
 
Et Paça | 
 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56716 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2010 
9,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet kuzu kol
 
5 diş sarımsak
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Önce kol kemikli olarak parçalara ayrılır ve haşlanır. Sonra kemiklerinden ayrılır. Hazırlanan iri parçalar bir tencereye konur. Diğer 2 su bardağı et suyu, dövülmüş sarımsak, sirke, yumurta, un ve tuz iyice çırpılır. Karışım etin üzerine dökülür, bir taşım pişirilir. Arzuya göre üzerine yakılmış yağlı biber konabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Et Paça Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |