1 kg parça dana eti
1 büyük soğan
100 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
Lavaş ekmeği
Etleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanı kıyıp etlerle birlikte bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca tuz, karabiber, kimyon, sumak ekleyip biraz daha pişirin. Lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc141525
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
662 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet biftek
4 adet yeşil soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Hamur için:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Yoğurtla dövülmüş sarımsakları karıştırın. Pidelerin üstüne sürmek için bekletin.
Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Yoğurma kabına alıp yoğurt, ayçiçeği yağı, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Sacın üzerinde iki taraflı pişirip pideleri sertleşmemesi için örtü içinde bekletin.
Biftekleri küçük küçük doğrayın. Tavada tereyağını eritip biftekleri içine atın. Biftekler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ufak ufak doğranmış yeşil biber, domates, toz biber ve tuzu atıp ocağı kapatıp birkaç kez karıştırın.
Pidelerin içine sarımsaklı yoğurt sürün. Hazırladığınız etli içten koyun. Dürüm şeklinde sararak servis yapın.