Soğan, biber, sarımsak blenderden geçirilir. Üzerine diğer malzemeler katılır ve yoğrulur. Orta büyüklükte bir tepsi hafif yağlanır. Daire şeklinde doğranmış patatesler sıkı sıkı dizilir. Üzerine patatesleri sıyırmadan parça parça kıymalı karışım konur. Sonra düzeltilir. Kalan patatesler, doğranmış domates, bütün biberler üzerine bırakılır. 190 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.04.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc172796
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023
134 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 adet patates
1 kg. orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri rondoda çekiyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir araya getirerek köfte harcını oluşturuyoruz. Patatesleri halka halka kesip yuvarlak bir tepsiye dikkatli şekilde sıkı sıkı diziyoruz. Üzerine köfte harcını yerleştiriyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz. Son olarak dilimlediğimiz domates ve biberleri en üste diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.