| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Espresso Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Espresso Kek |  
|  | kurşun asker Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.03.2017
 Mesajlar: 37
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123742 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2017
 1,437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 250 gr. Tereyağı, yumuşak
 180 gr. Şeker
 2 Paket Şekerli Vanilin
 4 Yumurta
 150 gr. Un
 1 çay kaşığı Kabartma tozu
 100 ml Espresso veya 2 çay kaşığı Espresso tozu
 100 gr. Damla Çikolata
 100 gr. Fındık, öğütülmüş
 Glazür malzemesi:
 200 gr. Pudra Şekeri
 4 yemek kaşığı Espresso
 
 Tereyağını krema halini alıncaya kadar çırpın, değişimli olarak şeker, şekerli vanilin ve yumurta ilave edin. Kabartma tozu katılmış un, Espresso- veya Espresso tozunu ve fındıkları malzemeye karıştırın. En son damla çikolataları hamura ilave edin.
 Hamuru yağlanmış cam kaseye sürün ve üstü kızarıncaya kadar fırında pişirin.
 Pudra şekerini Espresso ile pürüzsüz bir şekilde karıştırın. Ve bu karışımı henüz sıcak olan kekin üstüne sürün.
 
 
 |  
| Espressolu Kek |  
|  | hayat usta Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.05.2017
 Mesajlar: 22
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125272 Gönderme Tarihi: 13.May.2017
 1,426 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1,5 su bardağı un
 1 su bardağı toz şeker
 1 yemek kaşığı espresso
 1 yemek kaşığı kakao
 yarım kaşığı karbonat
 1 tutam tuz
 2 adet yumurta
 1 adet yumurta beyazı
 yarım su bardağı krema
 80 gr çikolata
 80 gr margarin
 1 paket hazır çikolata sosu
 
 Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ocaktan alın küp küp doğranmış margarin ve çikolataları ekleyin eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
 Un, kakao, espresso, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin.
 Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çırpmaya devam ederken soğumuş kremalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Yüksek devirde iyice çırpın.
 Kuru karışımıda yavaş yavaş düşük devirde çırpın karışımı birbirine iyice yedirin, kalıba dökün.
 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin. Eğer kürdan ıslak çıkıyorsa bir 5 dk daha pişirin.,,üzerine ılınınca hazır çikolata sosunu , dökün.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |