| 
 
| 
 
 
 | 
 
Souce Espagnole | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158298 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Espagnole, kavrulmuş tereyağı ve un, kahverengi et suyu, püre domates ve mirepoix'ten yapılan temel bir kahverengi sostur. Mirepoix, genellikle tereyağı, sıvı yağ veya diğer yağlarla uzun süre kısık ateşte renklendirilmeden veya kızartılmadan pişirilmiş doğranmış sebzelerden yapılan bir aroma esasıdır.
 
 
Not: Espagnole ve türevi soslar ağır ve kalın olma eğiliminde olduğundan, genellikle sığır eti veya ördek gibi koyu renkli etlerle birlikte servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
Espagnole Sauce | 
 
  | 
kuşçu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97246 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014 
2,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg mire poix (Eşit miktarda havuç, kereviz, soğan, pırasa)
 
250 ml tereyağı (eritilmiş ve tortusu alınmış)
 
250 g un
 
5 lt kahverengi fond
 
250 g domates salçası
 
1 adet defne yaprağı
 
1/2 çay kaşığı kekik
 
1/4 çay kaşığı tane karabiber
 
8 dal maydonoz sapı
 
Tuz
 
 
Tereyağında mire poixleri kahverengileşinceye kadar kavurunuz.
 
Unu ekleyiniz, kahverengileşinceye kadar kavurmaya devam ediniz.
 
Kahverengi fond ve domates salçasını ekleyiniz, karıştırarak kaynatınız.
 
Baharatları ekleyiniz.
 
Kısık ateşte bir buçuk saat kaynatınız, ara sıra dibinin tutmaması için karıştırınız.
 
Süzgeç yardımıyla süzünüz ve soğutarak kullanmak üzere saklayınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Espagnole Sauce Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |