| 
 
 
 | 
Erişteli Tavuk Çorbası | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18437 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2007 
4,888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 litre sebzeli tavuk suyu
 
750 g pişmiş tavuk eti
 
125 g ince kısa erişte
 
125 g taze ya da iç bezelye
 
toz hintcevizi
 
 
Çorbayı hazırlayın. Doğranmış tavuk etini çorbanın içine atın. Erişteleri bol tuzlu suda haşlayın. Taze bezelyeleri yıkayarak uçlarını koparın. Taze ya da iç bezelyeyi ayrı bir kapta az tavuk suyunda 5 dakika pişirin. Eriştelerin suyunu dökün. Erişteyi ve sebzeyi çorbanın içine koyun, toz hintcevizi ile tadlandırın.
 
 
 ML® Erişteli Ciğer Çorbası için tıklayın
 
  
 | 
Erişteli Tavuk Çorbası | 
  | 
yemek öğretmeni 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Münih | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141323 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019 
1,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 mililitre tavuk veya sebze suyu
 
1 adet kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
 
1 çay kaşığı doğranmış taze kök zencefil
 
1 adet ince doğranmış sarımsak
 
50 gram erişte
 
2 yemek kaşığı tatlı mısır
 
2-3 adet ince dilimlenmiş mantar
 
2 adet doğranmış soğan
 
2 çay kaşığı soya sosu
 
Nane
 
Fesleğen yaprakları
 
 
Sebze bulyon suyunu bir tavaya dökün ve tavuğu, zencefili ve sarımsağı ekleyin. Kaynatın ve daha sonra altını kısıp, yarım kapakla 20 dakika daha kaynamasını sağlayın. Tavuk yumuşadıktan sonra tavuğu çıkarın ve bir çatal yardımıyla parçalara ayırın.
 
Erişte, mısır, mantar, yarım soğan ve soya sosuyla tavuk suyunu karıştırın ve makarnalar yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika kaynatın. Tüm malzemeleri karıştırın ve üzerine kalan soğanları, otları ve biber parçalarını ekleyin. Servis sırasında ekstra soya sosu ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |