|
|
Erişteli Köy Çorbası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7446
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
2,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 orta boy kuru soğan,
500 gram iyi ayıklanmış yeşil mercimek,
1 bardak ayıklanmış nohut,
1 bardak ev eriştesi,
1 kaşık domates salçası,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık kuru nane,
isteğe göre pul biber,
tuz,
karabiber
istediğiniz kıvama göre su.
Hazırlanışı:
Uygun bir tencerede nohutlar haşlanır. Başka bir tencerede yağ ile birlikte soğan ve salça kavrulur. Yeteri kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan tencerenin içine önceden ıslatılmış mercimekler konur ve yumuşadıktan sonra nohutlar eklenir. 5 dakika sonra erişteler ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Tereyağı, nane ve pul biberli sos çorbanın üzerinde gezdirilerek servise hazırlanır.
|
Erişteli Köy Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158309
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2021
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Et suyu (yoksa bulyon da kullanılabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nane
Pul biber
Karabiber
Tuz
Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayın ve suyunu süzün.
Bir tencereye sıvı yağı koyun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları koyup, pembeleşene kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyin ve bir tur daha kavurun ve et suyunuz varsa ilave edin.
Kaynayan suya haşlanan mercimekleri, ardından da erişteleri ekleyin.
Bir tur daha kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyin. Eriştelerin diriliğine göre piştiğinde ocağın altını kapatın.
|
|
Erişteli Köy Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|