| 
 
| 
 
 
 | 
 
Erişteli Köfte | 
 
  | 
obur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103314 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2014 
1,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı erişte
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Erişte haşlanır, suyu süzülür. Çok iriyse bıçaktan geçirilebilir. Yoğurma kabına rendelenmiş soğan, yumurta, galata unu ve erişte konur. Kısaca karıştırdıktan sonra kıyma, karabiber, kimyon, tereyağı ve tuz ilave edilir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Yumurta kadar parçalar alınır, yuvarlanır, sonra yassılaştırılır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  
 | 
 
Erişteli Köfte | 
 
  | 
Kayıtcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139531 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2019 
774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://tr.braun.com/
 
 
Domates Sosu için:
 
800 gr. soyulup çekirdekleri çıkarılmış domates 
 
2 adet orta boy, ince doğranmış soğan 
 
100 ml zeytinyağı 
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı şeker 
 
2 diş dövülmüş sarımsak 
 
4 adet elle parçalanmış fesleğen yaprağı 
 
2 defneyaprağı 
 
1 dal taze kekik 
 
Tuz ve biber 
 
Köfte için:
 
500 gr. yağsız biftek 
 
1 adet orta boy, ince doğranmış soğan 
 
1 yumurta sarısı 
 
2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı 
 
1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz 
 
Tuz ve biber 
 
 
Domatesleri Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabına koyun ve sos için kullanacağınız sıvıyı elde edene kadar blendırdan geçirin. Büyük doğrayıcı kabını boşlatın ve çalkalayın. 
 
Sarımsak ve soğanları zeytinyağında orta ısıdaki bir tavada dağılmaya başlayıncaya dek yumuşatın. Doğranmış domates, şeker, sirke, defneyaprağı ve kekiği sarımsağa ekleyip 20-25 dakika yavaşça pişirin. 
 
Köfteler için bifteği, doğranmış maydanozu ve soğanları büyük doğrayıcı kabında kıyın.
 
Ekmek kırıntıları ve yumurta sarısını kıyma karışımına katıp blendırdan geçirin. Tuz ve biberle terbiyeleyip kıymayı ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin.
 
Köftelerin her iki tarafını yaklaşık 4 dakika pişirin. Domates sosuna ekleyip 6 dakika daha hafifçe pişirin. Fesleğen yaprağı parçalarına bulayın.
 
Yeni pişmiş erişte ve rendelenmiş parmesanla servis edin. 
 
 
Not: Erişte her tür sosla harika uyum sağlar, ama yemeği biraz daha ağırlaştırmak isterseniz, bir kaşık marscapone veya daha fazla lezzet için bir tutam acı paprika ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Erişteli Köfte Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |