Kısa URL: https://ml.md/lc78575
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2012
1,442 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı margarin
3 Su Bardağı kaynar su
2 Çay Kaşığı tuz
2 Su Bardağı erişte
Tencerenin içine yağı koyun. Üzerine erişteyi dökün hafifçe kavurun. Ardından kaynar suyu ilave edin, tuzu katın suyu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 15-20 dakika dinlendirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc85938
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
1,314 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı margarin
5 Bardak su
1 Çay Bardağı pirinç
2 Bardak fırınlanmış erişte
5 su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dk. pirinçleri pişirin. Erişteleri ilave edip suyunu çektirerek pişirin. Margarini tavada kızdırıp erişteye dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc96159
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
1,555 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kase erişte
2 yemek kaşığı yağ
2 kase etsuyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye ölçülü etsuyu veya su koyunuz.
Su kaynayınca yağ, tuz ve erişteyi serperek salınız.
Tencerenin kapağını örtüp hafif ateşte suyunu tamamıyla çekinceye kadar pişiriniz.
Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc131466
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018
956 defa indirildi / yazdırıldı
2 kase ev yapımı erişte
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Tuz
Su
Tencereye yağımızı erişteyi koyup kavurmaya başlıyoruz, sonra tereyağını koyuyoruz. Kısık ateşte yoksa yanar kızarmaya başlayan erişteye ılık olan suyumuzu döküyoruz. Üstünü geçecek şekilde ve pilav gibi suyunu çekmesini bekliyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc179232
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek tabağı dolusu ev yapımı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Göz kararı kaynar su
Tuz
Pilav tenceremize tereyağı ve ayçiçek yağını koyuyoruz. Tereyağı eriyince yanmadan hemen erişteleri bu yağ ile kavurmaya başlıyoruz yalnız çok karıştırmadan ara ara karıştırarak şehriye kavurur gibi kavuruyoruz. Bazı erişteler kararıyor çok yakmadan eriştelerin üst hizasına gelecek kadar su koyuyoruz. Suyu azar azar ekleyeceğiz. çünkü herkes ayni sertlik-yumuşaklıkta sevmiyor hem de eriştenin yapısına göre su çekmesi farklı oluyor. Altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Pilav gibi En kısık ateşte demlenerek pişiriyoruz. Dilerseniz peynir ve cevizle de servis edebilirsiniz.