| 
 
 
 | 
Erikli ve Zeytinyağlı Enginar | 
  | 
YAP-BOZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2008 
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58047 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2019 
1,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
10 bebe enginar
 
1 kahve fincanı pirinç
 
10 arpacık soğan
 
1 çay bardağı portakal suyu
 
1 çay bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
 
1 demet taze soğan
 
1 kase erik
 
 
Erikleri ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın. Arpacık soğanları boyuna ikiye kesin ve yaprak yaprak ayırın. Soğanları ve erikleri 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile birlikte kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci serpin. Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu, zeytinyağının yarısını ve portakal suyunu dökün. Tuzu ve şekeri de serpin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açıp, doğranmış taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alın. İçinden tek tek alarak servis tabağına çanak olacak şekilde ters çevirip yerleştirin. Ortalarına malzemeleri paylaştırın. En son kalan sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Erikli Enginar | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155571 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021 
535 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 tane çanak enginar
 
1 kuru soğan
 
2 su bardağı dolusu yeşil erik
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığından az tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
 
Tencereye çanak enginarları dizin.
 
Üzerine çekirdekleriyle erikleri + soğanı gelişi güzel koyun.
 
Tüm malzemelerin üzerine yağ + tuz + şeker’ini de ekleyin.
 
1 su bardağı kadar su ekleyip, porselen bir tabak kapatın.
 
Ateşin altını açın, yemeği pişirmeye başlayın.
 
Yemek fokurdarken, ateşin altını kısıp,pişirin.
 
Enginarların soğumasını bekleyin. Enginarların pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabilirsiniz.
 
Tencereden enginarları kaşık yardımıyla çıkarın.
 
Tencere de soğan, erik karışımı kalacak.
 
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve soğanla erikleri el blenderından geçirip, sos yapın.
 
Yapılan sosu, enginar çanaklarının içine doldurun.
 
Erikli enginarları kıyılmış dereotlarıyla  süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |