| 
 
 
 | 
Erikli Muhallebi | 
  | 
lezzeti ala 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143653 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019 
772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet kuru erik
 
2 çay bardağı diyet süt
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
1 tatlı kaşığı diyet şeker
 
 
Erikleri 2 saat suda bekletin. Bir bardak suyla iyice pişirin.
 
Yağsız diyet sütü nişasta ile çırpın. Küçük bir tencerede karıştırarak iyice pişirin. Ocağı kapatın. Şekeri atıp, karıştırın.
 
4 adet erik ile muhallebiyi blender'dan geçirin. Kaseye boşaltın. Kalan eriklerle süsleyin. Dolapta soğutun.
 
Servis yaparken narla da süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Erikli Muhallebi | 
  | 
OYA CAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91467 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013 
1,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
8 mürdüm eriği
 
6 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket kremşanti
 
1 bardak süt
 
 
Sütü, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu çırpma teliyle karıştırarak pişirin, göz göz olunca altını kapatın, vanilyayı ekleyin. Eriklerin çekirdekleri çıkartıp ikiye ayırın, şeker koyup kısık ateşte pişirin. Kremşantiye süt koyun, mikserle çırparak köpürtün, buzdolabında bekletin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine kremşantiyi yayın, erikle süsleyin.
  
 | 
Erikli Muhallebi | 
  | 
fahriye burhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57051 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010 
6,264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı nişasta 
 
1 paket vanilya
 
Sos için:
 
10-15 adet mürdüm eriği
 
1 çay bardağı şeker
 
 
Önce eriklern çekirdekleri ayıklanır, blenderden geçiririlir. Bir tencereye aktarılır, üzerine şeker eklenir, orta ateşte renk değiştirene kadar pişirilir. Muhallebi malzemesi bir tencereye konur, devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Muhallebi kaselere paylaştırılır. Üzerine erikli sos konur. Buzdolabında 2 saat bekletilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |