| 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | gülnihal Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.06.2008
 Mesajlar: 26
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc25578 Gönderme Tarihi: 21.Tem.2008
 2,783 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 2 çay bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım paket eritilmiş margarin
 1 su bardağı doğranmış mürdüm eriği
 1 limon kabuğu rendesi
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 Üzeri için;
 1 su bardağı erik kompostosu
 
 Yumurta, şeker beyazlaşana kadar çırpılır, üzerine doğranmış erik dışındaki malzemeler katılıp karıştırılır. En son doğranmış erik ilave edilir, kaşıkla alt, üst edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra süzülmüş erik kompostosu gezdirilir.
 
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | Işık Ercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.09.2007
 Mesajlar: 48
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17588 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
 2,526 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 gram kuru kayısı,
 50 gram iç badem,
 50 gram tuzsuz antepfıstığı,
 100 gram kuru üzüm,
 60 gram donmuş meyve ya da kuru incir,
 15 çorba kaşığı sıvıyağ,
 2 su bardağından az pudra şekeri,
 3 adet yumurta sarısı,
 2 çay kaşığı kabartma tozu,
 2 su bardağından fazla un
 
 Bir kaseye küçük kesilmiş kuru kayısıyı koyun. Bir taşım suda kaynattığınız kabukları ayıklanmış iç badem ve tuzsuz antepfistığım. sapları ayıklanmış kuru üzüm, küçük kesilmiş donmuş meyve ya da kuru inciri de kaseye ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp, dinlenmeye bırakın. Küçük bir tencereye sıvıyağı alın. Pudra şekerini ilave edin. Telle 10 dakika hızlıca karıştırın. Daha sonra şekerli yağa, teker teker yumurta sanlarını ekleyin. Yumurta aklarını başka bir kabın içinde kar haline gelene dek çırpın. Tencereye ekleyin. Unu ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırın. Dinlenmeye bıraktığınız yemişleri tencereye katın. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Orta ısıdaki fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra, keki kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 ML® Erikli Kek için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | gülnar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2007
 Mesajlar: 38
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17780 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
 2,436 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt,
 1.5 su bardağı erik reçeli
 1 paket kabartma tozu,
 yarım tatlı kaşığı yenibahar,
 yarım tatlı kaşığı tarçın
 yarım kg un
 yarım su bardağı kuru üzüm,
 margarin
 pudra şekeri
 
 2 bardak tozşeker, 1 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı reçeli genişçe bir kapta çırpın. Şeker eriyince kabartma tozunu katın. îyice karıştırıp, yenibahar ve tarçını ilave edin. Unu eleyip, bu malzemeye karıştırın. Kuru üzümlerin saplarını ayıklayıp, yıkayın ve hamura karıştırın. 30 cm çapında bir kalıbı margarinle yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarmadan, bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| ERİKLİ KEK | 
|  | emlak güzeli Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.07.2014
 Mesajlar: 34
 Şehir: Çankaya-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc99705 Gönderme Tarihi: 09.Tem.2014
 2,274 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 250 gr. tatlı lor peyniri
 1 çay bardağı su
 4 çorba kaşığı tereyağı
 1.5 su bardağı un
 1 limon kabuğunun rendesi
 1 çay bardağı süt
 10 adet kırmızı erik
 
 Yumurta ve şekeri çırpın, üzerine erimiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. En son tatlı lor peyniri koyup karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba koyun. Üzerine doğranmış erikleri dökün. 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | tıfıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128804 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
 1,660 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 125 gr toz şeker
 1 paket vanilya
 125 gr tereyağı
 1 limon rendesi
 2 adet yumurta
 200 gr un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Anjelik erik
 
 Tereyağı, şeker ve vanilyayı birlikte ezin. Limon rendesi ve yumurtayı ilave edip çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Tercihen altı çıkan ince tart kalıbını yağlayarak kek hamurunu kalıba alın. Üzerine ikiye kesilmiş erikleri dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Arzu ederseniz erikleri parlatmak için, erik marmelatı, kayısı marmelatı veya bal sürülebilir.
 
 
  
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | mahmut paşa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.03.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123678 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
 1,129 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://multicooker.com
 
 Un  200 gr
 Erik  150 gr
 Şeker  200 gr
 Yumurta  100 gr (2 adet)
 Badem  35 gr
 Kakao tozu  15 gr
 Tereyağı  10 gr
 Kabartma tozu  3 gr
 Vanilya (kıyılmış)  3 gr
 Bitkisel Yağ  100 ml
 Süt  100 ml
 
 Erikleri ikiye keserek çekirdekleri çıkartın. Un, kabartma tozu ve vanilini ayrı kaba koyun. Diğer kapta yumurta, şeker, bitkisel yağ ve sütü karıştırın. Unlu karışımı azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı iki eşit kısma bölün. Birine badem öbürüne kakao ekleyip karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün. Önce kakaolu hamuru, sonra bademli hamuru dökün, üzerine iki parçaya kesilmiş erikleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | kalben Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.07.2018
 Mesajlar: 25
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc135488 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2018
 940 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 75 g tereyağı
 75 g pudra şekeri
 300 ml süt
 2 büyük yumurta
 50 g un
 2 yemek kaşığı kıyılmış badem
 300 g erik
 Pudra şekeri
 
 Fırını 190 ° C'ye ısıtın.
 Bir tencerede tereyağını eritin.
 Kare kek kalıbına fırça ile biraz tereyağı sürün, daha sonra bir kaşık şeker serpin, kaplaması için çalkalayınız.
 Süt ve yumurtaları tereyağı ile birlikte çırpın.
 Unu bir tutam tuz ile bir karıştırma kabına koyunuz, sonra bademleri ve şekerin geri kalanını karıştırınız.
 Kuru malzemelerin ortasına sıvı karışımı ekleyerek yavaşça yarştırın, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. En son erikleri katın.
 Hazırlanan pişirme kabına hamuru dökün. 35-45 dakika ya da ortasına yerleştirilen bir şiş temiz alana kadar pişirin. Pudra şekeri serpin, servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Erikli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175511 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2023
 341 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 2,5 su bardağı un (elenmiş)
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 500 g mürdüm eriği
 Üzeri için:
 Pudra şekeri
 
 Öncelikle karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım ve beyazlaşana kadar mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edelim. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim, kenarlarını da tereyağı ile yağlayalım.
 Daha sonra kek hamurumuzu kalıbımıza boşaltalım ve elma dilimi şeklinde doğradığımız eriğimizi kekin üzerine dizelim. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
 Soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve üzerine pudra şekeri serperek dilimleyelim.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |