| 
 
 
 | 
Erik Tatlısı | 
  | 
vahdettin öz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100784 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014 
2,637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 kilo mürdüm eriği
 
 
Tencereye 1 su bardağı kadar su koyup kaynatın. Bu arada eriklerin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye ayırın. Tencerede kaynayan suyun içine dizin. Üzerine şekerini dökün. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. 2 çorba kaşığı suyun içinde pirinç ununu ekleyip karıştırın. Pişen eriklerin içine ekleyip tatlının kıvamını vermek için 2 dakika daha kaynatın. Vanilyasını ilave ederek soğumaya bırakın. Yanında dondurma ya da keklerin üzerinde muhallebiyle ikram edilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |