| 
 | 
| Ereğli Pidesi (Zonguldak) | 
|  | hatip Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.11.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146728 Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
 677 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kıyma
 1 adet domates
 1 adet soğan
 2-3 adet sivri biber
 Tuz
 Karabiber
 1/4 su bardağı su
 Hamuru İçin:
 500 gram tam buğday unu
 1/2 paket kuru maya
 1 çay kaşığı şeker
 1 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı ılık su
 Üzeri İçin:
 Tereyağı
 
 Geniş bir kasede un, ılık su, maya, tuz ve şekeri yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
 30 dakika üstünü örterek mayalandırmaya bırakın.
 İç harcı için bir kasede rendelenmiş domatesleri, soğan, sivri biber ve kıymayı yoğurun. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.
 Ardından biraz su ekleyerek inceltin.
 Hamuru küçük parçalara ayırın.
 Merdane ile uzun oval şeklinde açın.
 İç harcı açılan hamurun üzerine kenarlarında 2 santimetre boşluk kalacak şekilde yayın.
 Kenarlarından içe doğru katlayın.
 200 derece ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya kadar pişiriniz.
 Fırından alınan pidelerin üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Ereğli Pidesi (Zonguldak) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc112785 Gönderme Tarihi: 17.Kas.2015
 10,646 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kg kıyma (ya da kuşbaşı et)
 100 gram domates
 50 gram soğan
 50 gram sivri biber
 Tuz
 Karabiber
 Su
 Hamuru için:
 Yarım kg tam buğday unu
 10 gram kuru maya
 Şeker
 Tuz
 Ilık su
 Üzeri için:
 Eritilmiş tereyağı
 
 Un, maya, tuz, şeker geniş bir kaseye alınarak ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayınız. Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakınız. Kıymayı bir kaba alınız, soğan ve domatesleri rendeleyiniz, sivri biberleri ince doğrayarak ilave ediniz.Tuz ve karabiber eklendikten sonra su ile incelterek, karıştırınız. Mayalanan hamuru unlanan zemine alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırınız. Bezeyi oklava ile oval şekil vererek ince açınız. Kenarlarından 2 cm boş bırakarak iç malzemeden yayınız. Kenar kısımları içe katlayarak uç kısımlarına şekil veriniz. Fırın tepsisine alınız ve önceden 180 dercede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pidenin kenarları hafifçe kızarana kadar pişiriniz. Tepsiden alınan pidelerin kenarlarına tereyağ sürüp 5 dakika daha fırında bekletiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |