Kısa URL: https://ml.md/lc91012
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
2 adet konserve enginar
¼ demet dereotu
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Pirinci tuzlu ve sıcak suda 25 dakika bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Dereotunu ince kıyın. Enginarı küp küp doğrayın. Tereyağı geniş teflon tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar soteleyin. Pirinci tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak soğanla beraber 3-4 dakika kavurun. Enginarı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra tavuk suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte, pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocağın altını kısıp pilavı 4-5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın ve üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Pilav dinlendikten sonra ezmeden karıştırarak servis edin.
Fotoğraf "ana meryem" tarafından gönderildi. 13.11.2016
Kısa URL: https://ml.md/lc117358
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2016
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 bardak pirinç
2 adet enginar
1 çay bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil soğan
yeterince tuz
1 demet dereotu
3 kaşık margarin
Yarım limonun suyu
Kuru soğanı doğrayıp, 1 yemek kaşığı kadar margarinde biraz kavurun.
Taze soğanları ince ince kıyıp, üzerine ekleyin.
Enginarları ters olarak kapatın ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.
Yarım limon suyunu ilave edin.
Hafif diri kalacak kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ilave edin.
Bütün enginarları soğuyunca küp küp doğrayın.
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı margarin ilave edin.
Daha önce ılık suda bekletmiş olduğunuz pirinci yıkayın ve tencereye ilave ederek, 1-2 dakika kavurun.
Enginarı pişirdiğinizi bezelyeli su da dahil 2 bardak suyu ve enginarları ilave edin.
Biraz tuz ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra, ince kıyılmış dere otu ilave ederek kapağını kapatın. Kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra karıştırarak servis edin.