| 
 
 
 | 
Enginarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152692 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020 
658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
 
600 gram tavuk göğsü 
 
6 adet kiraz domates 
 
2 adet dolmalık biber 
 
1 su bardağı sıvı yağ 
 
Tuz, kekik, karabiber 
 
6 adet enginar 
 
20 adet arpacık soğan 
 
1 kahve fincanı sıvı yağ 
 
1,5 kahve fincanı zeytinyağı 
 
1 tatlı kaşığı un 
 
1 adet limonun suyu 
 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
 
5 su bardağı su 
 
Tuz 
 
Sos için:
 
1 litre tavuk suyu 
 
2 su bardağı enginarın zeytinyağlı suyu 
 
1 çorba kaşığı un 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 fincan krema 
 
1 adet küp doğranmış domates 
 
 
Enginarlar temizlenir, iç kısmındaki tüylü bölüm kaşıkla çıkartılır.
 
Tencerenin içine önce ayıklanmış arpacık soğanları, üzerine de enginarlar dizilir.
 
Bir kabın içinde un, limon suyu, zeytinyağı, sıvı yağ, tuz, şeker ve su karıştırılır ve karışım tencereye ilave edilir.
 
Tencerenin kapağı kapatılıp ağır ateşte 1 saat pişirilir.
 
Tavuk etleri uzunlamasına çok ince dilimlenir.
 
Et döveceği ile incecik olacak şekilde dövülür.
 
Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirilir.
 
Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
 
Soğuyan enginarlar ortadan ikiye kesilir.
 
Enginarlar kızarmış tavuklara sarılır.
 
Küp doğranmış domates ve biber parçaları kürdanla tavuklara tutturulup bir tencereye dizilir.
 
Sos için enginar suyu ve tavuk suyu karıştırılıp kaynatılır.
 
Başka bir tavada tereyağı eritilerek zeytinyağı eklenir.
 
Un ilave edilerek birkaç dakika kavrulur ve tavuk suyuna eklenir.
 
Çırpma teliyle karıştırılarak ağır ateşte 1520 dakika kaynatılıp süzülür.
 
Domates ve krema eklenerek karıştırılır.
 
Sos tenceredeki enginarlı tavukların üzerine gezdirilir.
 
Bir-iki taşım kaynatılıp sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
panzehir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74043 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012 
2,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
 
1 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
1 adet haşlanmış enginar
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağını tavada eritin. Piliç etini tereyağında arasıra çevirerek sote edin. Biber ve soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya ekleyin. Domatesi küp biçiminde doğrayın. Hepsini birlikte birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış enginarı servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırın ızgarasında eritin. Soğutmadan hemen servis yapın.
  
 | 
Enginarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
Bulaşık Makinesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24766 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008 
2,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğüs eti
 
2 adet soğan
 
6 adet enginar
 
2 adet domates
 
2 adet havuç
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Bir kaşık un
 
1 limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tavuğu bir kaba alın. Enginarları soyun. Soyduğunuzu limonlu unlu soğuk suya koyun; yoksa kararır. Soyulan enginarı dörde, beşe bölün. Tekrar unlu kendi suyunda pişirin ve tavukların üstüne döşeyin. Havuçları da pişirin ve karıştırın. Domatesi soyup üzerlerine doğrayın ve fırına verin. 20 dakika fırında pissin. Çıkarıp sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |