| 
 
 
 | 
Enginarlı Tart | 
  | 
aççı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151402 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020 
666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Hamur için:
 
100 gr tereyağı
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Yarım paket kabartma tozu
 
4-4.5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için
 
4 enginar
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 soğan
 
100 ml krema
 
Yarım demet dereotu
 
 
Enginarlı harç için, soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük parçalar şeklinde kesip zeytinyağına ekleyin. Birkaç dakika kavurup çok az su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Krema ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru 33 santim çapında açıp içi yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin. üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115130 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2016 
1,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru:
 
250 gr un
 
125 gr margarin
 
50 ml sıcak su
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
Beşamel sos için:
 
500 ml süt
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı sana hamur işi margarin
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tutam rendelenmiş muskat (küçük hindistan cevizi )
 
4 -5 adet orta büyüklükte enginar (taze donmuş veya konserve )
 
 
Unu kabartma tozu ile eleyin ve havuz yapın. Ortaya kalan malzemeyi ilave edin ve hamuru yoğurun. Alüminyum folyoya sarın, içi hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Margarini eritin, un ile 2 dakika kavurun, süt ilave edin, yumurta çırpıcağı ile sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve rendelenmiş peynir ile muskat ilave edin. Altı çıkan tart kalıbını yağlayın, hamurun yarısını unlu tezgahta açın, merdane ile tart kalıbına aktarın. Enginarlar taze ise limonlu ve tuzlu suda haşlayın. Hazırlanmış beşamel sosa küp kesilmiş enginarları ilave edin ve hamurun üzerine dökün. Kalan hamuru merdane ile açın ve tartın üzeri kapatın. Yumurta sarısı sürün, hamurdan kesilmiş çeşitli şekiller ile süsleyerek 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "volkan iplikçi" tarafından gönderildi. 28.05.2020
  
 | 
Enginarlı Tart | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107388 
Gönderme Tarihi: 07.May.2015 
1,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un
 
1 yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2 çorba kaşığı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Sosu için:
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
4 adet enginar
 
300 gram çeri domates
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 adet mantar
 
2 diş sarımsak
 
 
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kum gibi olana dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin ve kıvama gelince üzerisi için bir miktar hamur ayırın, kalan hamuru da tart kalıbının kenarlarını yükseltip yerleştirin. Fırında 200 derecede 5 dakika pişmeye bırakın. Bu arada kreması için küçük bir tencereye süt ve un ekleyip çırpın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyip karışıma yedirin. Fırından çıkan tart hamurun üzerine sosu yerleştirin, ikiye bölünmüş domatesleri, ezilmiş sarımsakları, doğranmış enginar ve mantarları da koyun, kalan hamuru üzerine kapatıp tekrar fırına verin. 30 dakika daha pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |