2 adet enginar
 
Yeteri kadar su
 
Yarım limonun suyu
 
1 adet orta boy soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Tuz
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı yaş maya
 
Bir tutam toz şeker
 
Aldığı kadar ılık su
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yaş maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 |