Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Enginarlı pizza (6 adet - 92,490 defa bakıldı)

Enginarlı pizza


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginarlı pizza

can can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44068
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2009
2,411 defa indirildi / yazdırıldı




1 kutu enginar konservesi
150 gr. dana jambonu
4-5 adet domates
125 gr. çiftlik mantarı
150 gr. çerkez peyniri
5 adet ançüez filetosu
15 adet siyah zeytin
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamur İçin:
300 gr. un
20 gr. ekmek mayası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Önce hamuru hazırlayınız. Unu tuzlayıp karıştırınız. Ortasını açıp mayayı koyup, karıştırınız. 5 cl. ılık suyla yoğurunuz. İri bir beze yapıp yarım saat bekletiniz. Yarım saat sonra 8 cl. su ilave edip zeytinyağı ekleyerek tekrar yoğurunuz. Kulak memesi kıvamına gelince serin bir yerde bir saat kadar bekletiniz. Hamurunuz bu süre içinde bir misli kabaracaktır. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyunuz. İri iri kuşbaşı doğrayınız. Dana jambonunu küçük parçalara bölünüz. Ançüez filetolarını 4-5 parçaya ayırınız. Konserve enginar göbeklerini 5-6 parçaya bölünüz. Hamurun bekletme süresi bitip kabarınca yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayınız. Fırını 240 derece (8 termostat ayarı) ısıtınız. Tepsideki hamurun üzerine zevkinize göre hazırladığınız malzemeyi yerleştiriniz. Bu malzemenin arasına çiftlik mantarlarını ve çekirdekleri çıkmış zeytinleri yerleştiriniz. Üzerlerini ince dilimlenmiş çerkez peyniri ile örtünüz. İnce kıyılmış dereotu serpip 15-20 dakika önceden ısıtılmış fırında pişiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.


Enginarlı Pizza

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97166
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014
2,279 defa indirildi / yazdırıldı




1 ölçü pizza hamuru
2-3 adet domates
120 g mozzarella peyniri
60 g dana jambon
1-2 parça ançuez
3 adet enginar göbeği
7 adet zeytin
1-2 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
Tuz – karabiber – kekik

Gereçleri ayrı kaplar içerisinde tezgâha getiriniz.
Sebzeleri hazırlarken ekonomik olunuz.
Sosu hazırlayınız. Sosunu kullanmadan önce soğutunuz.
Eğer dondurmuş olduğunuz hamuru kullanacaksanız, bir gece önceden buzdolabına alınız. Pizza yapımından 1 saat önce de ılık odaya alınız.
Yeniden hamur hazırlayacaksanız 1. öğrenme faaliyetinde almış olduğunuz bilgilerinizi hatırlayarak uygulayınız.
Hamur bir ölçü dondurulduysa kullanmadan 1-2 saat önce hamuru çözdürmek üzere dondurucudan ılık ortama çıkarınız.
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediniz.
Pizzayı hazırlayınız.
Hamuru 3 mm incelikte açınız.
Pizza kalıbına yayınız.
Üzerine sosunu sürünüz.
Mozzarella peynirini sosun üzerine serpiniz.
Pizza kalıbını önceden yağlayınız.
Sosu hamurun üzerine iyice yayınız.
Eğer pizzayı soğuk servis yapacaksanız domates miktarını artırınız.
Enginarları ikiye bölerek kullanınız.
Mozzarella peynirini rendeleyerek kullanınız.
Zeytinin çekirdeklerini çıkartınız.
Üzerine yağ gezdirmeyi unutmayınız.
Üzerine ançuez parçalarını ve jambon dilimlerini yayınız
Enginarları ikiye bölerek aralıklarla üzerine yerleştiriniz.
Zeytini,tuzu,karabiberi, sarımsak ve kekiği serpiştiriniz.
Pizza fırınında 230 ºC’de 20 dakika pişirilir.
Eğer pizza fırınında pişirmiyorsanız süreye ve ısıya dikkat ediniz.
Pizzayı servise hazırlayınız
Servise almadan önce üzerine maydanoz serpiniz.
Soğuk servis yapabilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız, ikinci kez ısıtılmamasına dikkat ediniz.
Sos, ketçap ve mayonezle servis yapınız.


Enginarlı Pizza

sazan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc101395
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014
1,830 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram enginar kalbi
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 çay bardağı kapari
60 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı maya
Tuz
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su (ılık)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 Su bardağı ılık suda mayayı eritip 10 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın. Kalan suyu, tuzu ve yağı ilave edip karıştırın. Unu yedirin. 10 dakika yoğurun. Hamuru, yağlanmış bir kaba bastırarak yerleştirin. Üzerini mutfak havlusuyla örtün. Hamur iki katı kabarıncaya kadar bekletin. Tekrar yoğurun. 6 adet pizza tabanı hazırlayın. Yağlı tepsiye yerleştirin. Üzerlerine domates salçası sürün. Enginarların her iki yüzünü ızgarada pişirin. Zeytin ve kaparilerle beraber hazırladığınız pizza hamurlarının üzerine paylaştırın. Peynir serpin. Fırında 20 dakika pişirin.


Enginarlı Pizza

zahidem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc134142
Gönderme Tarihi: 17.May.2018
689 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. un
120 ml. ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım yemek kaşığı şeker
25 gr. irmik
Üstü için:
100 gr. rendelenmiş mozerella peyniri
100 gr. teneke peyniri
4 adet enginar haşlanmış ve kesilmiş
60 ml .zeytinyağı
1 kase kokteyl dometes
Taze kekik
Tuz
Karabiber
150 gr. mantar

Öncelikle un ve sonra diğer malzemeler tek tek hamur kabına eklenir. Mikser ile 6-8 dakika yavaş çevrilir. Hamur kendini topladığında kaptan çıkarılıp üzerine biraz un serpilip el ile yoğrulmaya başlanır.3-5 dk. arası yeterlidir. Sonra top şekline getirilip cam kaba yerleştirilip üzeri bir havlu ile örtülüp 1 saat kadar kendini ikiye katlayana kadar ılık bir yerde bekletilir. Enginarlar 4 parçaya ayrılıp tavada yağda iki tarafı kızdırılır. Sonra bir tepsiye alınır.Kalan yağ ilede mantarlar sonra domatesler ve sarmısaklar ile pişirilir.Tuz ve karabibier, kekik eklenir. Onlarda enginarların yanına koyulup soğumaları beklenir. Pizza hamurunun üzerine sıcak malzeme konulmaz. Fırın alt üst 250 derecede ısıtılmaya başlanır. Bu arada hamurumuzu alıp bir kaç defa yoğurup içindeki hava çıkarılır.Gene top şekline getirilip üzeri örtülüp 3-4 dakika daha bekletilir. Merdane ve eller unlanıp hamur açılmaya başlanır.Pizza tepsisine yerleştirilip gene üzeri havlu ile örtülüp 20 dakika bekletilir. İstenirse havlu yerine örtmek için streç film de kullanılabilir. Hamurumuzun üzeri açılıp öncelikle rendelenmiş peynir serpilir. Enginarlar en dışa daire olarak konur. İçine mantarlar doldurulur. Domatesler serpilip teneke peynir serpilip fırının 3 katına yerleştirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Enginarlı Pizza

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc158186
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

7 gram kuru maya
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı+1 Türk kahvesi fincanı ılık su
2 su bardağı buğday unu
2 su bardağı çavdar unu, tuz
Sos İçin:
60 ml zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
3-4 dal kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber
Üzeri İçin:
6 adet enginar
1/2 limonun suyu
1/2 paket bebek ıspanak
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet ince dilimlenmiş limon
3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
250 gram mozzarella peyniri
Servis İçin:
Bebek ıspanak
Yeşillikler

Hamur için maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırıp 5-10 dakika dinlendirin. Ayrı bir kaba un ve tuzu eleyip karıştırdıktan sonra mayaya ilave edip 10 dakika yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp, 15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru üç bezeye ayırıp, elinizle ya da merdane yardımıyla gelişigüzel açın. Sos için tüm malzemeyi karıştırıp, hamurların üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Üzeri için enginarın üzerindeki sert yaprakları alıp, dörde bölün ve içini temizleyin. Kararmasını önlemek için limonlu suda dinlendirin. Dilimlenmiş enginar, bebek ıspanak, dolmalık fıstık ve limon dilimlerini hamurların üzerlerine yerleştirin. Peynirleri üzerlerine serpiştirip, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 215 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilediğiniz yeşilliklerle süsleyip servis yapın.



Enginarlı Pizza

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169453
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
1 çay bardağı su
Üst malzeme:
6 adet enginar
2 - 3 adet taze soğan
4 - 5 adet kiraz domates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 - 3 yemek kaşığı haşlanmış tane mısır
2 - 3 dal dereotu
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Enginarlar konserve ise süzün, eğer taze enginar kullanıyorsanız ayıklayın ve kararmaması için limonlayın. Soğanları ince doğrayın. Domatesleri dörde kesin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pizza un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.
Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.
Hamurun 1/4'ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamuru rulo şekline getirip kalıbın kenarına bastırarak 1-2 cm yüksekliğinde yerleştirin. Pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra enginarları dörde kesin ve şekillerini bozmadan sıralayın. Aralarını mısır ve domatesleri yerleştirin. Üzerine soğanları serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Dereotunu ince kıyın. Pizzayı fırından çıkardıktan sonra dereotu ile süsleyin. 5 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.







Enginarlı pizza Tarifleri Akıtma Tarifleri



(6 adet Enginarlı pizza 92,490 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort