| 
 
 
 | 
Enginarlı Pilav (soğuk) | 
  | 
Zümrüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17055 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007 
2,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet enginar, 
 
1 demet taze soğan, 
 
1 demet dereotu, 
 
1 tatlı kaşığı toz şeker, 
 
yarım limon suyu, 
 
yarım su bardağı zeytinyağı, 
 
2 su bardağı pirinç, 
 
tuz
 
 
Enginarları, doğranmış taze soğan, yarım demet dereotu, toz şeker, limon ve tuzu koyduğunuz bol suda haşlayın. Haşlanmış enginarların suyunu süzüp, bir kenara alın.
 
Kalan suyu bilendırdan geçin. Pilav içini, pirinci tencereye alıp, zeytinyağı ile bilendırdan geçirdiğiniz 3 buçuk bardak sıcak sebze suyunu ilave edin.
 
Sebze suyu az gelirse su ekleyin. Pilav demlenirken üzerine doğranmış dereotunu ilave edin.
 
Enginarlı pilav ılınınca geniş bir tabağa boşaltın. Enginarları da pilavın yanında servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 27.05.2021
  
 | 
Enginarlı Zeytinyağlı Soğuk Pilav | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23412 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008 
2,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuru soğan
 
1 su bardağı Pirinç
 
4 adet enginar
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
 
Enginarları yıkayıp limonlu suyun içinde bekletin. Kuru soğanı küp şeklinde, doğrayıp, zeytinyağında kavurun, enginarları 8 parçaya bölüp zeytinyağına katın, dereotunu ince ince kıyın. Yarısını enginarlı karışıma ekleyip 1.5 su bardağı su ekleyin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika pişirin. Diğer tarafta pirinci ayıkladıktan sonra 1.5 su bardağı kaynar su ile birlikte enginarlara katın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ayırdığınız dereotlarını ekleyip demlendirdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Enginarlı Soğuk Pilav | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22910 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008 
2,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane kabukları ve içleri temizlenmiş enginar
 
2 su bardağı pirinç
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı
 
1 orta boy soğan
 
1 limon
 
Tuz
 
 
Enginarları yıkayıp limonla ovun. 6 eşit parçaya ayırın. Zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın, soğanları ince kıyıp kavurun ve üzerine enginarları katın. 1 su bardağı sıcak su ilâvesiyle enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. 3 su bardağı suyu pilav tenceresinde kaynatın. İçerisine pirinci katın. 1 çay kaşığı tuz ilâvesiyle enginarlı karışımı suyundan süzerek pirinçlere katın ve karıştırın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika kadar dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Enginarlı Zeytinyağlı Soğuk Pilav | 
  | 
keskin sirke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53909 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010 
1,827 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Enginarların göbeklerini ufalayıp doğrayınız, bol zeytinyağı ile kavrulmuş soğanın içine atınız, biraz daha kavurunuz, üstüne yeteri kadar su koyunuz, biraz da tuz serpiniz; enginarlar yumuşayıncaya kadar kaynatınız, koyduğunuz suyun yarısı kadar ayıklanmış pirinç koyunuz, suyunu çekinceye kadar pişirip soğutunuz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |