| 
 
 
 | 
Enginarlı Levrek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152946 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg levrek balığı
 
4 adet taze enginar
 
2 adet defne yaprağı
 
4 adet tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 yemek kaşığı krema
 
Tuz
 
 
Levrek balığını iyice temizleyip fileto çıkardıktan sonra kuşbaşı doğrayın, tane karabiber, defne yaprağı ve suyun bulunduğu tencerenin içinde 10 dakika haşlayın.
 
Haşladığınız enginarı ve yapraklarını karışıma ilave edin.
 
Ayrı bir kapta limon suyu, un ve çok az suyu birlikte karıştırarak tencereye aktarın.
 
Ateşten almadan önce krema ile bağlayıp tuz ekleyin.
 
Sıcak olarak tabaklara alıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Levrek | 
  | 
kandilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141053 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019 
719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy enginar
 
6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Sos için:
 
5 yemek kaşığı mayonez
 
1 su bardağı ılık su
 
4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet limonun suyu
 
 
Önce bir teflon tavaya sıvı yağı koyun ve birer parmak kalınlığında dilimlediğiniz enginarları çevirerek iyice kızartın. Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alın ve bir servis tabağına yerleştirin. Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartın. Kızaran levrekleri kızarmış enginarların üzerine sıra sıra dizin. Öte yandan sos için mutfak blender'a mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika çekin. Bu sosu balıkların üzerine gezdirerek servise sunun.
 
 
 
  
 | 
ENGİNARLI LEVREK | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25053 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
2,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 levrek,
 
2'şer soğan, enginar ve domates,
 
sızma zeytinyağı,
 
karabiber,
 
tuz,
 
alüminyum folyo,
 
yağlı kağıt.
 
 
Balığın içini dışını yağlayıp, biber, tuzunu serpin. Doğranmış enginarlarla ve domatesleri ve piyazlık doğranmış soğanları harmanlayın. Karabiber, tuzunu ve yağını ayarlayın. Folyonun üzerindeki yağlı kağıdı serip, üzerine balığı yerleştirin. Sebzeleri de üzerine yayıp folyoyla kağıdı beraberce bohça gibi kapatın. 200 C. ye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
  
 | 
Enginarlı Levrek | 
  | 
TugbaG 
Deutsch Admin 
 
  
Kayıt: 19.04.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13350 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 büyük deniz levreği 
 
2 enginar, dilimlenmiş 
 
2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış 
 
5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş 
 
dörtte bir su bardağı zeytinyağı 
 
tuz 
 
karabiber 
 
bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye
 
 
Hazırlanması:
 
Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın. Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın. Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun. (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin.) 
 
Fırını 230C'ye (450F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin. 
 
Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin. Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın. Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın. Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın. 
 
Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin. Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.
  
 | 
Enginarlı Levrek | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4424 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
3,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet soğan
 
10 adet enginar
 
2 adet kesme seker
 
1 adet limonun suyu
 
1 adet levrek
 
1 çay bardagi sivi yag
 
Yarim demet kiyilmis dereotu
 
Tuz, Karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Soganlari dörde bölün. Tencereye koyun. Üzerelerine enginarlari, 2 adet kesme seker ve tuz koyup kisik ateste pisirin. Baligi limonlu su ve karabiber ile bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün hafifçe haslayin.
 
Blendirdan geçirin. Enginarlarin ortalarina koyun. Dereotuyla süsleyip servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |