Kısa URL: https://ml.md/lc75539
Gönderme Tarihi: 06.May.2012
1,806 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Tuz, su
İçi için:
3 haşlanmış enginar
200 gram parça et
1 domates
Kekik, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurup 20 dakika dinlendirin. Bu arada tavada tereyağında eti soğanla birlikte 3 dakika kavurun. Üzerine doğranmış domatesi ekleyin. Bu karışımın içine haşlanmış enginarları ilave edin. Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölüp açın. Birini fırın kabına yerleştirip içine enginarlı içten doldurun. Üzerine yine hamuru kapatıp kenarlarını üzerine çevirin. Yumurta sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc87643
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
1,439 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İçi için:
3 adet enginar
1 adet soğan
1 demet taze soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet patates
Yoğurma kabının içine tereyağını ve unu kum gibi olana dek karıştırın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve şekeri ekleyip hamuru haline getirmeye çalışın. Son olarak da üzerine yumurta sarısını ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru açıp yuvarlak şekilde kesin. Fırın tepsisine dizin. İçi için irice doğranmış patatesi enginarı ve soğanları zeytinyağında kavurun Ve bu harcı hamurun üzerine yerleştirip üzerine bir kat daha hamurla kapatıp 200 derecedeki fırında pişirip sıcak servis yapın.