| 
 
| 
 
 
 | 
 
ENGİNAR | 
 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2048 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
3,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 adet  çanaklı enginar
 
kaşar peyniri rendesi
 
1/2 kg yağsız kıyma
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet domates 
 
soğan 
 
et suyu
 
dereotu
 
limon suyu 
 
tuz, karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin. İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin. İki fincan et suyu katıp, üstlerini,  dereotu ve kaşar rendesi ile kanştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin.
  
 | 
 
Enginar yemeği | 
 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7879 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006 
8,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 tene enginar
 
2 orta boy patates
 
2 orta boy havuç
 
8 baş arpacık soğanı
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 limon
 
1 yemek kaşığı un
 
6-7 dal dereotu
 
1 parça limon tuzu
 
Tuz, Şeker
 
 
1 litre suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı unu eritin. Siyahlaşmaması için enginarları suyun içine atın. Patates ve havucu küp küp doğrayıp enginarların üzerine ilave edin. Başka bir kapta 1 yemek kaşığı unu azar azar sulandırarak çırpın, suyu 1 litreye tamamlayın. Diğer kaptaki tüm sebzeleri suyu süzerek buraya geçirin. Üzerine zeytinyağı, seker, tuz, arpacık soğanları ilave edin. Su kaynadıktan sonra 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine haşlanmış bezelye ve dereotu koyarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ENGİNAR Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |