| 
 
 
 | 
ENGİNAR TAVASI | 
  | 
toto 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2006 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16443 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8   Enginar
 
1   Su bardağı un
 
1   Bardak zeytinyağı
 
Yarım limon,
 
3   Yumurta
 
tuz
 
 
Enginarları iyice ayıkladıktan sonra bunları kuşbaşı olarak doğrayın ve kararmamaları için içine limon suyu ve bir miktar da un ilâve ettiğiniz suyun içine atın.
 
Diğer taratta çukurca bir kabın içine yumurtaları kırıp bunları bir çatalla bir kaç kere iyice çırparak karıştırın. Öte yanda suya attığınız enginarları buradan çıkarıp temiz bir peçeteyle iyice kurulayın. Sonra kuruladığınız bu kuşbaşı enginarları önce una batırırı. Sonra da yumurtaya. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın zeytinyağında her tarafları pem-beleşinceye kadar kızartın ve tavadan yağlarını süzdürerek alıp tabağa dizin. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
  
 | 
Enginar Tava | 
  | 
hayal idi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64010 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011 
3,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
6 adet enginar
 
3 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı domates püresi
 
1 adet yumurta
 
Kırmızıbiber
 
2 su bardağı soda
 
2 su bardağı zeytinyağı
 
1/2 limonun suyu
 
 
Enginarları temizleyip limonlu suda 15 dakika haşlayın ve ince halkalar şeklinde kesin. Un, domates püresi ve yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ve sodayı ekleyip iyice çırpın. Sos karışımı çorba kıvamına gelince, tel süzgeçten geçirin. Enginar dilimlerini hazırladığınız sosa batırıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Enginar Tavası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96265 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014 
1,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 enginar
 
1 soğan
 
1 su bardağı et suyu
 
2 kahve fincanı un
 
1.5 kahve fincanı su
 
5 kaşık tereyağı veya 1 su bardağı zeytinyağı
 
1 ölçü soğan piyazı
 
Terbiyesi:
 
1 limon suyu
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Enginarlar ayıklanır, yıkanır ve haşlanır.
 
Üç tanesi ayrılarak diğerleri ezilir.
 
Rendelenmiş soğan, tuz, un ve enginar ezmesi et suyu ile lokma hamuru kıvamında bulamaş hazırlanır.
 
Kızgın tereyağında kaşıkla dökülerek kızartılır.
 
Kalan üç enginarda bulamaca batırılarak kızartılır.
 
Kızaranların hepsi kâğıt havlu yayılmış kaba alınır.
 
Servis tabağının ortasına bütün olanları, kenarına ezme olanları dizilir.
 
Tabağın ortasına maydanozlu soğan piyazı, üzerine de limon ve zeytinyağı sosu gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |