| 
 
 
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183128 
Gönderme Tarihi: 21.May.2025 
54 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış enginar kalbi
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 avuç doğranmış dereotu
 
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
 
1 çay bardağı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için nar taneleri veya ceviz (isteğe bağlı)
 
 
Enginar kalplerini küp küp doğrayın.
 
Geniş bir kaba alıp limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayın.
 
İnce doğradığınız kırmızı soğanı, dereotunu ve haşlanmış mısırı ekleyin.
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Servis tabağına alın, üzerine nar taneleri veya ceviz serperek şıklık katın.
  
 | 
Enginarlı Salata | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181894 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2025 
160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
8 adet enginar
 
1 dal kırmızı biber
 
2 dal yeşil soğan
 
Salatalık turşusu
 
2 haşlanmış patates
 
Maydanoz
 
1 kase bezelye
 
1 kase mısır
 
Yarım çay bardağı limon
 
 
Enginarları bir tencereye koyun.
 
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve 10 dakika pişirin.
 
Yumuşayan enginarları ve kırmızı biberi küp küp doğrayın.
 
Haşlanmış patates, yeşil soğan ve salatalık turşusunu da doğrayın.
 
Doğranan malzemeleri sırasıyla salata kabına ekleyin
 
Üzerine bezelye ve mısırı ekleyin.
 
Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
 
İnce ince doğranmış maydanozları ve yarım çay bardağı limonu ekleyin.
 
Üzerine tuzu da ekleyin ve iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Salata | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181782 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2025 
88 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet enginar
 
1 adet arpacık soğan
 
1 adet limon
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet sarı dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı ceviz
 
2 çorba kaşığı badem
 
1 salkım kırmızı üzüm
 
1 avuç nar tanesi
 
10 adet salata yaprağı
 
5 adet orta boy domates
 
2 adet salatalık, tuz
 
Sos için:
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Enginarları, limon ve soğanla haşlayın.
 
Tüm malzemeyi bir kaba alın.
 
Enginarları doğrayın.
 
Ayrı bir kapta sosu karıştırın.
 
Önce enginarları soslayıp, daha sonra sosu bütün salataya yayın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178237 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2024 
188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet enginar
 
1 limonun suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 demet taze nane
 
1 demet taze dereotu
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet salatalık
 
1 adet havuç
 
 
Enginarları temizleyip, saplarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın.
 
Temizlenmiş enginarları limonlu suya koyarak kararmalarını önleyin.
 
Enginarları limonlu ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Yaklaşık 15-20 dakika yeterli olacaktır.
 
Haşlanan enginarları soğumaya bırakın ve ardından ince dilimler halinde kesin.
 
Kırmızı biber, salatalık ve havucu ince ince doğrayın.
 
Taze nane ve dereotunu da doğrayarak hazırlayın.
 
Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı), tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
 
Büyük bir salata kasesine enginar dilimlerini, kırmızı biberi, salatalığı ve havucu ekleyin.
 
Üzerine doğranmış nane ve dereotunu serpiştirin.
 
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
 
Salatanızı servis tabağına alın ve soğuk olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173216 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023 
307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 adet enginar
 
1 iri diş sarımsak
 
1 tutam dereotu
 
Tuz
 
Servis İçin:
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Enginarları yıkayıp haşlayın.
 
Çukur bir kap içine yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, doğranmış enginar ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.
 
Malzemeler tamamen karışınca servis tabağına alın. Servisi için bir cezvede zeytinyağı ve kırımızı toz biberi kızdırın.
 
Hazırladığınız yağı salatanın üstüne dökün ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Taze Enginar Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172732 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
4 adet taze enginar, soyulmuş
 
1 adet büyük boy marul 
 
10 dal dereotu
 
10 dal maydanoz
 
10 dal roka
 
6 dal reyhan
 
6 dal kişniş
 
6 dal tere
 
1 adet domates, küp doğranmış
 
1 adet salatalık, küp doğranmış
 
¼ adet portakal, ince dilimlenmiş
 
Salata sosu için:
 
50 ml zeytinyağı
 
2 adet limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
1 çay kaşığı erik ekşisi
 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Enginarların kararmaması için limonlu suyun içerisine bırakın. 
 
Temizleyip yıkadığınız bahçe yeşilliklerini bıçak kullanmadan elinizle lokma büyüklüğünde parçalara bölün. 
 
Domates ve salatalıkları bir kap içerisinde yeşilliklerle karıştırın. 
 
Bu karışıma enginarları ince dilimleyerek ilave edin. 
 
Sos için bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. 
 
Servis tabağına hazırladığınız salatayı koyun. Üzerine sosu gezdirip karıştırdıktan sonra portakal dilimleriyle servis edin.
 
 
Not: Soyduğunuz taze enginarların yapraklarını değerlendirmek üzere ayırın. Yaprakları yıkayıp, buhar tenceresinde 8 dakika haşlayın ve soğutun. Salatanın yanında salata sosuyla beraber servis edebilir, salata sosuna batırarak tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171660 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023 
239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
4-5 adet enginar çanağı
 
4-5 dal taze soğan
 
1 avuç dereotu
 
2 diş sarımsak
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 adet limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz (kendi arzunuza göre ayarlayın)
 
 
Enginarları çatalı batırdığınızda dağılmayacak şekilde hafif sert olacak şekilde haşlıyoruz. Doğruyoruz. Dereotlarını ince kıyıp üzerine serpiyoruz. Aynı şekilde taze soğanları da doğrayıp ekliyoruz. Bir çay bardağı içinde sarımsak rendesi, tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp enginarların üstüne döküyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz.
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170949 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Dereotu 0.5 Demet
 
Fesleğen 4 Yaprak
 
Limon Suyu 1 Adet
 
Su 3 Su Bardağı
 
Kültür Mantarı 4 Adet
 
Bezelye 1 Çay Bardağı
 
Kırmızı Biber 1 Adet
 
Domates Cherry 4 Dal
 
Enginar 3 Adet
 
Taze Soğan 0.5 Demet
 
Soğan 1 Adet
 
Kesme Şeker 1 Adet
 
Yasemin (jasmine) Pirinci 2 Su Bardağı
 
 
Ayıklanmış enginarları, soğan, yarım limon suyu ve tuz ile üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. 2 su bardağı pirinci sıcak suda 29 dakika ıslatın, suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı su ve kesmeşeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın, içine iri doğranmış enginar, mantar, ince kıyılmış dereotu ,taze soğan ,fesleğen ,küp doğranmış kırmızı ve sarı biber ve bezelye katın. kalan zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Üzerini kiraz domates ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Salata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166089 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet haşlanmış enginar
 
Arzu ettiğiniz kadar çeri domates
 
1 göbek marul
 
1-2 adet taze soğan
 
Birkaç dal maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
1 limon
 
 
Limonlu suda haşladığınız enginarları süzüp biraz dinlendirdikten sonra ve damak zevkinize göre doğrayın. Maydanozların bir kısmını süsleme için ayırarak, diğer salata malzemelerini doğrayarak harmanlayın. Servis tabağına aldığınız salatanızı kalan maydanozları ince ince kıyarak süsleyin. Zeytinyağı, limon ve tuz ile çeşnilendirdikten sonra servis edin.
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157374 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet enginar
 
2 tutam dereotu
 
2 tutam maydanoz
 
4 yemek kaşığı garnitür
 
1 büyük köz kırmızıbiber
 
5 adet kornişon turşu
 
5 yemek kaşığı mısır
 
Zeytinyağı
 
Limon
 
Tuz
 
 
Enginarları küp küp doğrayalım.
 
Tencereye alalım.
 
Biraz limon biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.
 
Yeşillikleri ince ince kıyıp ekleyelim.
 
Garnitürü, mısırı, küp küp doğradığımız kırmızıbiber ve turşuyu ekleyelim.
 
Tuz limon ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
 
Servis tabağına alalım.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Hidayet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144913 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019 
714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış enginar
 
1 adet marul yaprağı
 
4 parça brokoli
 
2 adet enginar kalbi
 
3 adet konserve bebek mısır
 
2-3 adet nane yaprağı
 
1 çay kaşığı hardal
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı diyet mayonez
 
1 yemek kaşığı dereotu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Marul yaprağını tabağa yerleştirin.
 
Üzerine haşlanmış enginarı koyun.
 
Nane yapraklarıyla süsleyin.
 
Brokolileri serpiştirin.
 
Enginar kalplerinden birini bütün olarak koyun, diğerini ikiye bölün.
 
Konserve bebek mısırları dizin.
 
Sos için hardal, yoğurt, mayonez, dereotu ve tuzu blender'dan geçirin.
 
Salatanın üzerine sosu döküp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132688 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2018 
3,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet enginar
 
1 çay bardağı mısır
 
1 çay bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet kırmızı biber
 
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 
2-3 adet kornişon turşusu
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
2 dal taze soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Enginarlar limonlu suda yarım saat haşlanır, kuşbaşı doğranır, salata kasesine alınır.
 
Üzerine nohut, bezelye, mısır, doğranmış kırmızı biber, kornişon turşusu, kıyılmış yeşillikler ve sarımsak ilave edilir.
 
Yarım limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır, servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Salata | 
  | 
beyaz menekşe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132341 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2018 
1,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 tane ayıklanmış haşlanmış engin
 
1 tane incecik kıyılmış haşlanmış enginar
 
1 kutu garnitür
 
1 avuç haşlanmış mısır konservesi
 
2 kaşık mayonez
 
3-4 tane dövülmüş sarımsak
 
1 kase süzme yoğurt
 
5-6 tane ince doğranmış haşlanmış mantar
 
1 demet demet ince kıyılmış dereotu
 
2-3 kaşık zeytinyağı
 
1 tane limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 ay kaşığı pul biber
 
 
Enginarları limonlu suda haşlayın, yoğurdu, mayonezi iyice çırpın, içine garnitürleri, mantarları, enginarı, mısırı, dereotunu, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu karıştırarak bir salata haline getirin.
 
Haşlanmış enginar çanağında dereotu ile servis yapın.
 
İsterseniz enginar çanağı yerine ayaklı servis tabaklarında servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
deli dolu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129263 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017 
1,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 adet enginar
 
100 gram mantar(dilimlenmiş)
 
100 gram mısır konservesi dereotu
 
Zeytinyağı
 
Limon
 
 
Enginarlar pizza dilimi gibi 8e bölünüp limonlu suda haşlanır.
 
Salata kasesine alınan enginarlara mantar dilimleri ve mısır taneleri ilave edilir.
 
Limon suyu ve zeytinyağı gezgirilip dereotu ile süslendikten sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Salata | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109432 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet enginar göbeği
 
1 adet havuç
 
2 adet salatalık
 
1 demet taze soğan
 
2 adet limon
 
Yarımçay bardağı zeytinyağı
 
200 gr Akdeniz yeşillikleri
 
8 adet minik domates
 
2 diş sarımsak
 
 
Yeşillikleri iyice yıkayın, havuç ve salatalığı ince verev doğrayın, taze soğanı yıkayıp ince kıyın. Tüm yeşillikleri karıştırıp üzerine limonlu, sarımsaklı sos hazırlayın. Sarımsakları dövün, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekletip salatanın üzerine gezdirin. Son dakikada enginar göbeklerini üzerine dizin, istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
naturell 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.08.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101130 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014 
2,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet küçük boy enginar
 
2 adet limonun suyu
 
2 su bardağı su
 
Yarım göbek salata
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Taze nane
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş enginarları 1 limonun suyuyla karıştırılmış 2 su bardağı suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzdürün ve enginarları servis tabağına dizin. Bir kabın içinde doğranmış göbek salatayı, küçük küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, diğer 1 adet limonun suyunu, ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, karışımı enginarların içine pay edin. Taze nane ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
saydam gül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98258 
Gönderme Tarihi: 16.May.2014 
2,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet küçük boy yapraklı enginar
 
1 adet limon
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
10 adet kuşkonmaz
 
Yarım adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
 
1 adet soğan
 
1 dal dereotu
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Enginarları boylamasına ikiye kesin. Her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "nezoş" tarafından gönderildi. 03.05.2015
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
bizbize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88706 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2013 
2,454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 enginar
 
1 demet maydanoz
 
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 
Yarım demet dereotu
 
4 dal taze soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
İstediğiniz yeşillik
 
 
Tüm yeşilliği kıyın, derin bir kaba aktarın, üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirerek hepsini güzelce karıştırın. Enginarları limonlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Servis tabağına alın. Yeşillikleri haşlanmış enginarların üzerine paylaştırın. Hem doyurucu hem çok lezzetli bir salata, tadını çıkartın bence.
 
 
 
  
 | 
ENGİNAR SALATASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80391 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012 
2,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış enginar göbeği
 
4 çorba kaşığı sirke sosu
 
 
1) Enginarı temizleyip haşlayıp soğuması için bir kenara ayırınız.
 
2) Enginarları soğuk olarak ortadan yarınız. Küçük üçgen olarak dilimleyip bir kaba koyunuz. Üzerine salçasını döküp karıştırınız.
 
3) Bir tabakta yeşil salata yaprağının üzerine koyarak servis yapınız.
  
 | 
Enginar Salatası | 
  | 
Hüner Abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2012 
Mesajlar: 62 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76581 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2012 
2,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet enginar
 
2 havuç
 
2 patates
 
2 limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım marul
 
 
Enginarları tencereye dizip üzerine iri doğranmış patatesi limon suyu ile birlikte az suda 10 dakika haşlayın. Çok pişirmeden tencereden alıp soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Salata yapraklarını irice doğrayıp servis tabağına dizin. Üzerine havuçları haşlanmış patatesleri yerleştirin. Son olarak zeytinyağı gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |