| 
 
 
 | 
ENGİNAR OTURTMA | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35525 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009 
3,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet enginar
 
300 gram kıyma
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
çeyrek paket margarin
 
2 adet orta boy domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
yeterince tuz, karabiber
 
Enginarı haşlamak için:
 
1 adet limon
 
2 litre et suyu ya da su
 
 
Enginarları, saplarını kesip ayıkladıktan sonra limonlu ve tuzlu suda haşlayın. Başka bir kapta ince kıyım kuru soğanları margarin yağında pembeleştirip kıymayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bir kaşık salçayla 1-2 dakika daha kavurun. Kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı kesilmiş bir adet domatesi de ekleyip baharatlarını koyun. Bir bardak su ilave edip bir taşım kaynatın. Sonra, tel süzgeçten suyunu süzün ama süzdüğünüz suyu atmayın. Enginarları çukur kısımları yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizin. İçine suyunu süzdüğünüz kıymayı doldurup son kalan domatesleri de yuvarlak dilimler halinde kesip kıymanın üzerine koyun. Süzdüğünüz kıymanın suyunu tepsinin içine döküp doğru fırına sürün. Üzerine koyduğunuz domatesler biraz kızarınca, fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
ENGİNAR OTURTMA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83972 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2012 
2,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet dolgun enginar
 
3 çorba kaşığı yağ
 
1/2 tatlı kaşığı un
 
3 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
2 sulu limonun suyu
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Harcı:
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
2 adet orta boy ince doğranmış soğan
 
300 gram yağsız kuzu kıyması
 
3 adet orta boy domates
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
3 adet küçük domates
 
 
1) Enginarları sapsız olarak, çanak hazırlayınız. Küçük bir kuşhaneye yağı koyunuz ve enginarları çukur kısımlarını altına getirerek diziniz.
 
2) Unu, az su ile ezerek et suyuna ilâve ediniz.
 
3) Limon suyunu ve tuzunu ilâve ederek üzerine küçük bir yağlı kâğıt kapatınız.
 
4) Kapağını kapatıp orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakınız.
 
5) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ediniz. Soğanı karıştırarak 3 dakika kavurunuz.
 
6) Kıymayı ilâve edip, kıymanın bırakacağı suyu çekinceye kadar karıştırınız.
 
7) Domatesini ilâve edip 2 dakika daha kavurup tuzunu ve suyunu ilâve ederek ağır ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar 20 dakika pişirip ateşten alınız.
 
8) Küçük bir tepsinin veya güvecin içini yağlayıp enginarların çukur kısmını yukarı getirerek diziniz. Tepsinin dibine enginarın suyundan, 1 santim yüksekliğinde ilâve ediniz.
 
9) Kıymayı eşit şekilde enginarlara taksim edip üzerlerine sapı çıkmış yarımşar küçük domates oturtup kapağını kapatarak ağır ateşte veya fırında 15 dakika pişirip servis yapınız.
  
 | 
Enginar Oturtma | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96203 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014 
2,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
8 adet enginar
 
3 yemek kaşık tereyağı
 
3 su bardağı et suyu
 
2 limon
 
250 g koyun kıyması
 
3 orta boy domates
 
3 orta boy soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Enginarların dış kabukları içlerinden iki sıra kalacak şekilde soyulur, içinin tüyleri temizlenir.
 
Tuz ve limon suyu eklenmiş suda bekletilir.
 
Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra domatesler ilave edilir.
 
Tuzu ve biberi eklenerek ateşten alınır.
 
Enginarlar sudan çıkartılarak limonla ovulur.
 
Tepsiye dizilerek içlerine harç doldurulur.
 
1 su bardağı et suyu eklenerek hafif ateşte pişirilir.
 
Suyu azaldıkça et suyu ilavesiyle enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
Enginar Oturtması | 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118599 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet enginar
 
1 adet limonun suyu
 
Yarım demet taze soğan
 
1 patates
 
1 adet yumurta
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 demet dereotu
 
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
 
 
Enginarları temizlemek için, dış kabuklarını önce koparalım sonra elma gibi soyalım. Enginarı 4'e kesip, tüylü kısmını temizleyelim ve önceden hazırladığımız, 1 limonun suyu sıkılmış su içinde bekletelim. Bu arada taze soğanları doğrayalım. Patatesi kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Enginarları zeytinyağlı tencereye aktaralım. Üzerine soğanları ve patatesleri alalım. Yumurtayı, yarım limonun suyu ile çırpalım ve enginarların üzerine gezdirelim. Tuzunu ayarlayalım. Enginarların üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip ağır ateşte pişirelim. Ara sıra kontrol edip yarı yarıya piştiğinde yıkanmış pirinci karıştırmadan ekleyelim. Biraz su ekleyelim. Enginar ve pirinç yumuşadığında, dereotunu ilave edelim. Yemeği ateşten alıp soğutalım. Servisten önce biraz daha dereotu serpip, limonun suyunu gezdirerek servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |