| 
 
| 
 
 
 | 
 
ENGİNAR OGRATEN | 
 
  | 
Anten 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8738 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006 
2,896 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
6 adet enginar
 
yarım pişmiş tavuk
 
1 adet soğan
 
yarım limon
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1 çay fincanı kaşar peyniri
 
Yarım limon
 
tuz
 
karabiber
 
hindistancevizi
 
 
YAPILIŞI:
 
Enginarları saplarından kesin, uçlarını da çıkarın. Fazla ileri gitmeden kabuklarını ayıklayın, üstüne tuz dökülmüş  bir limonu enginarlara sürün ve bir tencereye koyun, üzerine tuz atın, üstünü kapayacak kadar su koyun, içinde az su kalacak kadar pişirin. Tabağa alın, tavuğun etini nohut kadar kalacak şekilde doğrayın, üzerine salça dökün, biraz peynir, çok az hindistancevizi tuz ve karabiberi enginarın boş kalan yerlerine doldurun. Fırına verirken 1 kahve kaşığı limon koyun. Yarım saat kadar pişirerek servis yapın.
  
 | 
 
ENGİNAR OGRATEN | 
 
  | 
elmakurdu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25532 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet enginar
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı un
 
200 gr. mantar
 
1,5 çay bardağı sıcak süt
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Hazırlanışı:
 
Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
 
Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin.
 
Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
 
Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
 
200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun. Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
Enginar Ograten | 
 
  | 
melahat öztürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127443 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017 
1,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
4 adet orta boy enginar
 
1 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
 
2 adet orta boy soğan
 
250 g yağsız kıyma
 
2 adet orta boy domates
 
2 su bardağı su
 
2 çay kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 adet limon
 
Ograten için:
 
1 su bardağı kaynar süt
 
1 su bardağı soğuk süt
 
2 yemek kaşığı un
 
250 g kaşar peyniri
 
2 adet yumurta
 
Dereotu
 
1 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
 
 
Tencerenin içine 1 adet limonun suyu sıkılır, tuz ve bol su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya temizlenmiş enginarlar atılarak haşlanır. Ayrı bir yerde soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağı ile kavrulurken içine kıyma eklenir, içine domates, su, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir. Ayrı bir tencerenin içinde zeytinyağı ve un konarak kavrulur, içine yavaş yavaş süt ilave edilir, tuz eklenerek koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyunca kaşar peyniri ve 2 yumurta sarısıyla karıştırılır. Enginarlar sudan çıkartılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harç, onun üzerine de kaşarlı harç koyulur. Kıymalı harcın suyu da tepsiye ilave edilerek fırında kaşarlar kızarana kadar yüksek ısıda pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ENGİNAR OGRATEN Tarifleri Kuru Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |