|
Enginar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178900
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane enginar
Yarım limon
1 soğan
1 patates
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
4 bardak et suyu
Tuz
Dereotu
Terbiyesi için;
1 kaşık un
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Enginarın sap kısmını kesip temizledikten sonra yapraklı kısmını bir tencereye alın. Yarım limonun suyunu üzerine sıkıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerenin içinde soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Patatesleri de küp küp doğradıktan sonra zeytinyağı ile patatesleri sonradan ekleyecek şekilde kavurun. Enginarlar yumuşayınca suyunu süzün onları da küp küp kesip patateslerin üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra et suyunu ekleyin. Bu esnada terbiyesini hazırlamak için bir kâsenin içinde un, süt ve yumurta sarısını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayan et suyunun içine yavaş yavaş ekleyin ve altını kısıp biraz daha kaynamasını sağlayın. Pişen çorbanızın blenderden geçirin. Dereotu ile servis edebilirsiniz.
|
Enginar Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153538
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar çanağı
Yarım limonun suyu
1 adet kuru soğan
1 adet patates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Servisi için:
Dereotu
Enginar çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Enginarları limon suda yumuşayana kadar haşlayın.
Bu esnada soğan ve sarımsakları yemeklik, patatesleri de küp küp doğrayın.
Bir başka tencerede zeytinyağını kızdırıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyerek kavurun.
Patatesleri de ekleyip birkaç kez karıştırın.
Haşladığınız enginarları da küp küp kesip tencereye ilave edin.
Üzerine et suyunu da ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için un, süt ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
Kaynayan çorbanın suyundan terbiyeye ilave edip ılıştırın.
Terbiyeyi çorbaya karıştıra karıştıra ekleyin.
Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı blender?dan geçirip pürüzsüz kıvama getirin.
Tuzunu ekleyip kaselere bölüştürdüğünüz çorbayı dereotu ilavesiyle servis edin.
|
Enginar Çorbası |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144886
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet enginar
1 adet küçük kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu
1 su bardağı süt
50 gram tereyağ
3 çorba kaşığı un
Limon
Tuz
Karabiber
Enginar ve havucu limonlu suda haşlayın. Blender'dan geçirin.
Tereyağında soğanı soteleyin.
Un ilave ederek biraz daha kavurun.
Üzerine blender'dan geçirilmiş sebze tavuk suyu, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra süt ekleyin. Tekrar blender'dan geçirin.
Arzuya göre dereotu ve kruton ekmek ile servis edin.
|
Enginar Çorbası |
|
inci tuğ
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124310
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2017
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
4 adet çanak enginar
1 adet kuru soğan
1 adet patates
½ çay bardağı sıvı yağ
½ limonun suyu
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Tuz
Sotelediğiniz soğanın üzerine doğradığınız çanak enginarları, patatesleri, tuz ve limonsuyunu ekleyin. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar su katıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ardından pürüzsüz bir hâl alana kadar blenderdan geçirin. Terbiyesi için 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını çırpın, tencere ekleyip hemen karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra maydanoz ile servis edin.
|
Enginar Çorbası |
|
sadenur
Aşçı
Kayıt: 25.06.2015
Mesajlar: 11 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc108644
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar
100 gram taze fasulye
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
Öncelikle fasulyeleri ince verev doğrayın. Temizlenmiş enginarları da küp şeklinde doğrayın. Soğanı kıyıp yağda kavurun, üzerine enginarları, fasulyeleri ekleyin ve un serpin. Suyunu verip kaynatın, son dakikada yoğurt ve dereotunu ilave edip sıcak olarak ikram edin.
|
Enginar Çorbası |
|
Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88784
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
1,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet temizlenmiş enginar
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane, kırmızı pul biber
Tencereye küçük doğranmış enginarları yerleştirip üzerine 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Pirinçleri ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Çorba pişince üzerine naneyi, kıyılmış dereotunu ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak ya da soğuk ikram edin.
|
Enginar Çorbası |
|
sevginur
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc87531
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram enginar
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal dereotu
6 su bardağı su
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış enginarları ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu ilave edip 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden bir kepçeyle alarak üzerine döküp, ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu katın. Sıcak sıcak sofraya getirin.
|
Enginar Çorbası |
|
turmerik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Paris-Fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66752
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 adet limon suyu
Tuz
Tencereye yağı ve unu koyup kavuruyoruz üzerine suyu katıp kaynatıyoruz. Enginarları limonla ovup küp küp doğruyoruz, tencerenin içine ilave ediyoruz. 15 dakika pişirip istenirse limon ve dereotu ile beraber servis edip afiyetle içiyoruz.
|
Enginar Çorbası |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc65914
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Yarım kavanoz enginar kalbi konservesi
Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp doğrayıp, içine atın. Unu da ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerlerine süt ve suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp, çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Enginar Çorbası |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64123
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet enginar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı ılık su
1/2'şar çay bardağı sirke ve krema
Tuz
Üzerine:
1 adet enginar
1'er çorba kaşığı un ve galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
İnce kıyılmış bir enginar ve soğanı tereyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Su, sirke, krema ve tuz katıp 10 dakika pişirin. Ilıyınca blenderden geçirin ve tekrar tencereye alıp kaynatın. Un, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. İnce dilimlenmiş diğer enginarı önce unlu karışıma, sonra galeta ununa bulayarak kızartın. Hazırladığınız çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
|
Enginar Çorbası |
|
libretto
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20582
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet enginar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet et suyu tablet
Karabiber, tuz
Enginar tencereye konur, üzerine 2 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra suyuyla birlikte robottan geçirilir. Başka tencerede un ve yağ kavrulur. Üzerine enginar katılır. Fazla ısınmadan süt eklenir. Kalan su, tuz ve karabiber ilave edilir. Et suyu tablet atılır. Karıştırarak bir taşım kaynatılır.
|
ENGİNAR ÇORBASI |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc8741
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 büyük enginar
40 gr. un
70 gr. tereyağı
2 bardak süt
kıyılmış maydanoz
1 limonun suyu
tuz.
YAPILIŞI:
Enginarların yapraklarını soyarak limonlu suya koyun. Sonra bunları dörde kesin. Eritilmiş tereyağı ile 15 dakika ateşte pişirin. Bu sırada bir beşamel sosu hazırlayın. Enginarlar piştikten sonra püre haline getirerek beşamel sosuna ilâve edin. Tekrar ateşe koyun ve 3-4 litre et suyu ilâvesiyle kaynatın. Maydanoz ile yağda kızartılmış ufak ekmekleri koyarak servis yapın.
|
ENGİNAR ÇORBASI |
|
Aliye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8338
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg enginar, temizlenmiş ve küp şeklinde kesilmiş
2 İt tavuk suyu
1/2 kg soğan, ufak doğranmış
3 diş sarımsak, dövülecek
1 lt krema
4 dal taze kekik
1 demet dereotu
150 gr tereyağı
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı:
Enginar 75 gr tereyağında 2 dakika sote edilir. Soğan ve dereotunun yarısı ilave edilir ve karıştırılır. Sarımsak, kekik eklenir ve sote etmeye devam edilir. Tuz ve biber koyulur. Tavuk suyu ilave edilir. Enginarlar yumuşayıncaya dek pişirilir. Piştikten sonra blenderdan geçirilir. Kalan dereotu, tereyağı ve krema eklenir. Süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşte kaynatılır. Çorba tabağına alınır. Sos dökülerek servis yapılır.
|
Enginar Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4285
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyağı
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber
YAPILIŞI
Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin.
1.5 çorba kasigi tereyağıni kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun.
Sicak et suyunu ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin.
Enginarlari ve kiyilmis dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
Enginarlar yumusayinca süt kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Kalan tereyağıni kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
|
|