|
Enerji Barı |
|
kaycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: MALATYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc150980
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2020
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
150 gram kuru kayısı
150 gram kuru vişne
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
2 çorba kaşığı fındık yağı
3 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
100 gram yulaf ezmesi
50 gram prinç gevreği
50 gram esmer şeker
2 çorba kaşığı ayçekirdeği içi
yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için :
50 gram diyet çikolata
Fırını önceden 180 derece ısıtın. Fırın tepsisine hindistancevizlerini serpiştirin ve 10 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin. Kuru kayısıyı ve vişneyi blenderde iyice parçalayın. Isıya dayanıklı bir kaseye bal, fındık ve ayçiçek yağlarını alıp malzemeler birbirlerine iyice karışana kadar birkaç dakika pişirin ve vanilyayı ekleyin. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp yağlanmış kare biçimindeki bir kalıba yayın. 20 dakika sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın. 12 parçaya dilimleyip üzerine eritilmiş çikolata döküp servis yapın.
|
Enerji Barları |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43270
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1,5 paket Ülker Pötibör bisküvi - Çifte kavrulmuş
2 1/2 bardak yulaf ezmesi
1 bardak sarı üzüm
1 çay bardağı dilim badem
1 çay bardağı iç ceviz
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
1 çay bardağı incir şekerlemesi
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı ya da margarin
1 yumurta
1/2 bardak mısır şurubu (Baharatçılarda bulabilirsiniz)
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Fırını 175 °C'de ısıtın.
2. 1/2 paket Pötibör bisküviyi ayırarak geriye kalan tüm malzemeyi büyükçe bir tencerede tahta kaşıkla karıştırın.
3. Kalan bisküviyi robottan geçirin.
4. Robottan geçirdiğiniz bisküvinin yarısını dikdörtgen ya da kare bir kalıba döküp üzerine meyveli karışımı ekleyin.
5. Ufalanmış bisküvinin diğer yarısını da en üste serpip kaşığın tersiyle sıkıca bastırarak düzleştirin.
6. Fırında 15 dakika pişirin.
7. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Soğudukça sertleşecektir.
8. Keskin bir bıçağın ucunu önce kesme tahtasının üzerine dayayın ve giyotin gibi tek seferde kesin. Ekmek keser gibi git-gel yaptığınızda barların parçalanmasına sebep olabilirsiniz.
9. Bir bardak sütle ya da meyve suyuyla servis yapın.
|
|