Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İspanyol Yemekleri > Endülüs Usulü Tavuk (2 adet - 83,905 defa bakıldı)

Endülüs Usulü Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Endülüs Usulü Tavuk

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69029
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011
5,891 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
1 büyük soğan (kabuğu ayıklanıp, bütün bırakılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı tavuk suyu
1/2 çorba kaşığı domates salça
Harcı:
120 gr (2 su bardağı) haşlanmış pirinç
120 gr (2 su bardağı) tavuk ciğeri (küçük parçalara doğranmış)
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitürü:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan (halkalar halinde dilimlenmiş)
2 büyük yeşil dolmalık biber (halkalar halinde dlimlenmiş, çekirdekleri ve zarları çıkarılmış)
500 gr domates (kabukları soyulup, dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 2 kahve kaşığı karabiber
Baharat torbası:
3 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 küçük defne yaprağı

Tavuğun içini ve dışını iyice yıkayıp, kağıt peçeteyle kurulayınız.
Haşlanmış pirinç, tavuk ciğerleri, kırmızıbiber ve tuzu karıştırarak, tavuğun içine doldurunuz. Boyun derisini arkaya küçük bir şişle tutturunuz.
Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tencereye koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tavuğu koyup, her yanını hafifçe kızartınız. Soğan ve baharat torbasını ekleyip, tuz ve biberi serpiniz. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak bir saat, tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tavuk pişerken garnitürü hazırlamak için, zeytinyağı tavada orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan halkalarını 2-3 dakika sote edip, dolmalık biber halkalarını, domates, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, tavayı ateşten alarak bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Tavuk tenceresini ateşten alıp, tavuğu ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Boynundaki şişi çıkarıp, çevresini tavadaki sıcak garnitürle süsleyiniz.
Tencereden soğanı ve baharat torbasını çıkarıp atınız. Tencereyi harlı ateşe oturtunuz. Unu serpip 1-2 dakika sürekli olarak tahta bir kaşıkla karıştınız. Tavuk suyunu ve domates salçasını katıp, karıştırmağa devam ederek kaynatınız. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, sosu tavuğun üstüne dökerek servis ediniz.


Endülüs Usulü Tavuk

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc162974
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
299 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.acunn.com

½ su bardağı badem (kavrulmuş)
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı kuru üzüm(opsiyonel)
1 tutam safran(opsiyonel)
4 parça tavuk göğsü (ikiye bölünmüş)
4 parça tavuk budu
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
5-6 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un
¼ çay bardağı sirke
½ su bardağı su
1 su bardağı yeşil zeytin (dilerseniz çekirdekleri çıkartılmış)
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
½ adet portakalın suyu
¼ demet maydanoz (1 avuç kadar)

Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Büyük bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Tavukları tavaya alın ve her tarafı kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika mühürleyin. Tavukları bir tabağa alın.
Kızgın olan tavanın altını biraz kısın ve yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanları ilave edin. Soğan yumuşayana kadar karıştırarak 4 dakika kadar pişirin.
Unu da ekleyerek biraz kavurun. Sirkeyi ekleyerek, çektirin.
Küçük bir kapta; su, tavuk suyu, portakal suyu ve kabukları, üzümler, zeytin ve safranı karıştırın.
Bu karışımı tavaya ekleyerek hafif fokurdamaya başlayana dek pişirin.
Hafif kıvam alan sosa önceden pişirdiğiniz tavukları ekleyin. Kısık ateşte tavuğumuz pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirelim.
Fırınlanmış bademlerle tavukları kaselere pay edin. Doğranmış maydanozla servis edin.







Endülüs Usulü Tavuk Tarifleri İspanyol Yemekleri



(2 adet Endülüs Usulü Tavuk 83,905 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort