|
|
Empanadas |
|
nev zat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc92690
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2013
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 dal taze soğan
500 gr ekmek hamuru
2 adet yumurta
150 gr galeta unu
Yeterince tuz karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
50 gr margarin
Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
Peyniri ezin, limon suyu ve taze soğanla karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hamurdan 12 top oluşturun ve merdane yardımıyla inceltin. Her dairenin üzerine önce margarin sürüp hazırladığınız içten 2 tatlı kaşığı koyup kenarlarına bastırarak kapatın.
Hazırladığınız börekleri yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Yanında arzunuza göre hazırladığınız domates sosu ile servis yapın.
Fotoğraf "eda tırpan" tarafından gönderildi. 31.07.2019
|
Empanadas |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159722
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı sirke
3 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar su
1 çay kaşığı tuz
Harç için:
300 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Chimichurri sos için:
Yarım demet maydanoz
Bir buçuk çay bardağı
zeytinyağı
2 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
3 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı hazır acı sos
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
1 poğaça hamuru için un, yumurta, yumurta akı, sirke, margarin ve tuzu iyice karıştırın. Azar azar su ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
İç harcı için eti suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Küp doğranmış soğan, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Et yumuşayınca tuz ilave edip ocaktan alın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgah üzerinde, pasta tabağı ebadında açın. Ortalarına etli harcı pay edip, kenarlarını kapatın.
Chimichurri sos için kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, kekik, kimyon, sarımsak, acı sos ve tuzu derin bir kaba alın. Blenderden geçirin.
Hamurları kızgın sıvı yağda kızartın. Chimichurri sos ile servis yapın.
|
Empanada |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179416
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2024
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
1/2 su bardağı su (soğuk)
1 adet yumurta (çırpılmış, hamur için)
1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin:
300 gram kıyma
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı doğranmış siyah zeytin (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye (isteğe bağlı)
2 adet haşlanmış yumurta (doğranmış, isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 adet yumurta (çırpılmış)
Un, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında harmanlayın.
Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir pasta kesici ile kumlu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Çırpılmış yumurta, su ve sirkeyi ekleyin. Karışımı bir araya getirip hamur haline getirin.
Hamuru streç filmle sarın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan, yeşil biber ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyin ve kahverengileşene kadar pişirin.
Kimyon, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak pişirin.
İsteğe bağlı olarak doğranmış siyah zeytin, haşlanmış bezelye ve haşlanmış yumurtayı ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Dinlenen hamuru unlanmış bir yüzeyde ince bir şekilde açın. Bir bardak veya kalıp kullanarak yuvarlak parçalar kesin.
Her bir yuvarlak hamurun ortasına bir kaşık iç harç koyun.
Hamurun kenarlarını su ile hafifçe ıslatın ve yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.
Hazırladığınız empanadaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
|
Empanadas Tarifleri Gazpacho Tarifleri
|
|