Hamur için:
3 su bardağı un
100 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için (etli örnek):
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 adet yeşil biber
1 adet domates (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Unu derin bir kaba alın, tuz, yağ, süt, yumurta ve tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin.
Tavada sıvı yağı ısıtın, soğan ve biberi kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Domates ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin, soğumaya bırakın.
Hamuru merdaneyle açın, çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.
Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun, yarım ay şeklinde kapatın, kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.
Empanadaları isterseniz kızgın yağda kızartın, isterseniz 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.

|