| 
 
 
 | 
Elmalı Yufka Tatlısı | 
  | 
korkut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36786 
Gönderme Tarihi: 23.May.2009 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
3 adet orta boy elma
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı ceviz
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı bal
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Elma rendelenir. Toz şeker, tarçın ve cevizle karıştırılır. Yufkalar ortadan kesilir. Kesilen düz kısımlarına uzunlamasına iç konur ve gevşek rulo yapılır. Sonra 3 parmak eninde verev olarak kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sıcakken bal gezdirilir, pudra şekeri serpilir.
  
 | 
Elmalı Yufka Tatlısı | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71780 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
2,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
3 adet yeşil elma
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
1 tutam tarçın
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağını ocakta bir kabın içinde eritin. Elmaları soyup bir kabın içine rendeleyin. Üzerine şekeri ve kıyılmış cevizi ekleyip tarçınla tatlandırın ve karıştırıp suyunu biraz süzdürün. Yufkaların arasına yağ sürüp iki kat halinde hazırlayın. Büyük kare şeklinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp şekerli elmalı harcı ortasına bir kaşık dolusu koyun. Yufkanın kanarlarındaki kısmı yukarı doğru katlayıp acılmasın diye kıvırıp tepsiye dizin.190 derecedeki fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Bu şekilde katlamak zor gelirse kol böreği gibi de sarıp tepsiye dizilebilir. Fırından alıp üzerine pudra şekeri serpilebilir.
  
 | 
Elmalı Yufka Tatlısı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108140 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015 
1,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
500 gr elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı kuru üzüm
 
2 çorba kaşığı fındık
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Az pudra şekeri
 
 
Elmayı rendele, üzüm, tarçın, şeker, fındıkları ilave et karıştır, yufkaya dökün, rulo olarak saralım, üzerine erittiğimiz yağı sürüp fırında pişirelim, pudra şekeri ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Yufka | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154777 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2020 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
250 gram margarin
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Tuz
 
Yarım kg un
 
Harç için:
 
6 adet yeşil elma
 
Yarım limonun suyu
 
1 su bardağı tozşeker
 
100 gram sarı kuru üzüm
 
100 gram iri çekilmiş ceviz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2 dilim kızarmış ekmek
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
Margarini eritip ılıttıktan sonra, üzerine su ve tuz ilave edip karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek en az 30 dakika dinlendirin. Harç için elmalar? yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin kalın taraf? ile rendeleyin. Üzerine limon suyu, tozşeker, kuru üzüm, ceviz ve tarçın ilave edin. Toz haline getirilmiş ekmeği ekleyip karıştırın. ve kenara alın. Büyük boy, ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın. Hamuru ikiye bölüp, her iki parçasını da merdane yardımıyla kabınızın büyüklüğünde açın. Bir parçasını içine yerleştirin. Üzerine elmalı harcı yayın. İkinci hamur parçasını koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcakken pudraşekeri serpin. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |