|
Elmalı Turta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48955
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
1,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr Teremyağ
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
5-6 adet sert elma
2 su bardağı toz şeker
Tarçın, karanfil
Oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağ'ı ve pudraşekerini alabildiği kadar un ile iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince tart kalıbına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşmeyecek kadar pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı toz şekeri kısık ateşte hafif esmerleşene kadar eritin. Bir buçuk elmayı rendeleyin ve toz şekerle beraber 5 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız elmaları tartın üzerine yayın. Kalan elmaların kabuklarını soyup dilimleyin ve kalan tozşeker ile pişirin. Elmalar pişerken karanfilleri ekleyin. Soğuduktan sonra elmalara tarçın ekleyin. Hamurun üzerine dizdikten sonra servis yapın.
|
Elmalı Turta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49620
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
Yarım su bardağı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
250 gr Bizim Margarin
Üzeri için :
2 adet elma
1 su bardağı toz şeker
Tarçın, ceviziçi
Un, pudraşekeri ve margarini yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru altı parçaya ayırıp merdaneyle açın. Yağlanıp unlanmış turta kalıplarına yerleştirin. Üzeri için elma, tozşeker ve tarçını bir tencereye alıp suyunu çekene dek pişirin. Ceviz ilave edip karıştırın. Soğuyan iç malzemesini hamurların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartıp servis yapın.
ML® Linz Turtası için tıklayın
|
Elmalı Turta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49840
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010
2,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
250 gram Bizim Mutfak Teremyağ
2 adet yumurta
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 paket Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
Bizim Mutfak Pudra Şekeri
Elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin. İçine tozşeker, ceviz ve tarçını ilave edip kısık ateşte karıştırarak karamelize edin. Derin bir kaba unu alarak, içine Teremyağ, yumurta ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Yarısını buzdolabında 15 dakika bekletin, diğer yarısını tepsiyi kaplayacak şekilde yayın. Yaydığınız hamurun üzerine karamelize ettiğiniz elmaları ilave edip hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkartıp, tepsinin en üstüne rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Çıkınca üzerine pudraşekeri serpin.
|
|