| 
 
 
 | 
Elmalı Tavuk | 
  | 
mutfak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52552 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010 
2,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
Yarım çorba kaşığından az baharat
 
1 elma
 
1/3 fincan elma suyu
 
120 gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü
 
2/3 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurt
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
2 adet taze soğan
 
100 gram taze mantar
 
 
Dilimlenmiş elmaları baharatla karıştırarak yağsız tavada az ateşte çevirin. Üzerine soğanı ve dilimlenmiş maritârları ilave edin. Limon suyunu ekleyin. 1-2 kaşık da elma suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Tavuğun göğsünü kurulayıp ince dilimler halinde kesin. Haşladığınız karışımın içine atın ve tavuk pişene kadar hafif ateşte yaklaşık 10 dakika tutun. Tavuğu ayırıp bir tabağa dizin ve sıcak kalmasını sağlayın. Unun geri kalan kısmını elma suyunun içinde hafifçe sos haline getirin. Yoğurdu da karıştırıp tavuğun üstüne dökün. Soğan ve benzeri garnitürü üzerine ilave edin.
  
 | 
Elmalı Tavuk | 
  | 
Turbo Dede 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15883 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007 
2,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk budu
 
1 adet küçük kuru soğan
 
1 adet orta boy elma
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 dolu çorba kaşığı un
 
yarım tatlı kaşığı köri
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tencereye tereyağı konur, butların arkası, önü renk alacak kadar kızartılır, üzerine rende kuru soğan ve rende elma eklenir, bir kaç dakika pişirdikten sonra un serperek katılır, ketçap ve köri eklenir, karıştırılır, en son tuz ve sıcak su eklenir, yarın saat kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine tencerede kalan sos gezdirilir.
  
 | 
Elmalı tavuk | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5863 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
50 gr tereyağı
 
2 kırmızı elma
 
4 parça kemiksiz tavuk göğsü
 
1 çorba kaşığı Dijon hardalı
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile
 
çıkarıp yuvarlak dilimleyin. Tereyağını tavada eritip elma dilimlerini ekleyin
 
ve altın sarısı renk alıncaya kadar çevirerek pişirin. Elma dilimlerini
 
tavadan alıp ılık kalacak şekilde muhafaza edin.
 
Aynı tavaya tavuk etlerini ilave edip altı sarısı renk alıncaya kadar iki
 
taraflı kızartın. Sonra krema ve
 
hardalı ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini kızarmış elma
 
dilimleri eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |