| 
 
 
 | 
Elmalı Tavuk Salatası | 
  | 
solo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53727 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış tavukgöğsü
 
1 adet ekşi elma
 
1 avuç iri dövülmüş ceviz
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet dolma biberi
 
4 yaprak kıvırcık
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tavuk didiklenir. Elma soyulur, küp doğranır. Biberlerin tohumları çıkarılır, kibrit çöpü şeklinde doğranır. Kıvırcık yaprakları ince kıyılır. Bütün malzeme karıştırma kabına konur, karıştırılır. Üzerine çırpılmış üst malzemesi gezdirilir. Ceviz serpilir.
  
 | 
Elmalı Tavuklu Salata | 
  | 
beeebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2017 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130362 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017 
1,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 adet tavukgöğsü
 
1 adet orta boy elma
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet salatalık
 
5-6 adet çeri domatesi
 
1 adet orta boy salatalık
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
Roka
 
Yarım göbek marul
 
 
Tüm yeşillikleri yıkayıp kurulayın.
 
Salatalık, domates ve yeşillikleri doğrayarak ve salata tabağına alın.
 
Tavukları bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın ve önceden ısıtılmış grill yada yağsız tavaya alın. Orta ateşte çevirerek pişirin ve sıcakken dilimlere ayırın.
 
Dilimleri hazırladığınız salatanın üzerine dizin.
 
Elmaları doğrayın ve salatanın üzerine serpiştirin.
 
İstediğiniz sosu kullanarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tavuk Salatası | 
  | 
ali cin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136315 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2018 
983 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk Göğsü
 
Mayonez
 
Yoğurt
 
Zeytinyağı
 
1 adet limon
 
1 adet elma
 
Taze Kereviz sapları
 
1 adet sarı dolma biberi
 
Marul yaprakları
 
Bir miktar Roka
 
Maydanoz
 
 
Elmayı dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın, ve küp şeklinde doğrayın. Taze kereviz saplarını ve sarı dolma biberini küçük şeritler halinde kesin ve bunları marul ve roka yapraklarının üzerine yerleştirin. Tavuk göğsünü şeritler halinde kesin, baharatlayın ve bir tavada sıvı yağ ile kızartın. Biraz soğuyunca kızarmış tavuk filetolarını salata üzerine dizin. Mayonez, yoğurt, bir limon suyu ve biraz zeytinyağını karıştırın. Bu sosu salatanın üzerine gezdirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Sos hazırlarken, limon suyu yerine portakal veya greyfurt suyu iyi bir alternatif olabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |