| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Tatlı | 
 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104837 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015 
1,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tutam tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
Yarım çay bardağı su
 
İçi için:
 
3 adet sert yeşil elma
 
1 çay bardağı galeta unu
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı ceviz içi
 
2 çay bardağı şeker
 
2 çay bardağı kuru üzüm
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Aslında un, yumurta, su, az tuz ve şekerle yapılan ince bir hamurdur ama işin kolayına kaçmak isteyenler baklava hamuru ya da milföy hamuruyla yapabilir. İç harcı için elmaların kabuklarını soymadan küp doğrayın. Üzerine galeta unu koyup tereyağı şeker üzümle tavada pişirin. Hamuru açıp elmalı harcı ucuna koyup sarın, fırında pişmeye bırakın. Çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpin. Dilimleyip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
Elmalı Tatlı | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162603 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022 
446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg un
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı eritilmiş margarin
 
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Arasına:
 
6 adet elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Şurubu için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Hamur yoğurma kabında, unu, yoğurdu, pudra şekerini, sıvı yağ, eritilmiş margarin, çekilmiş fındık, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. İlk parçayı, hafifçe yağlanmış tepsiye elinizle yayın. İç malzemesi için, kabuğu soyulup rendelenmiş elma, tarçın ve dövülmüş cevizi karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Düz bir zemine, tepsinin büyüklüğünde streç film serin. İkinci hamur parçasını streç film üzerinde elinizle tepsi büyüklüğünde açın. Sonra kenarlarından kaldırarak, hamuru tepsiye yerleştirin. Dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun altı ve üstü kızarana dek pişirin. Tepsiyi fırından alıp, soğutun. Şurubu için, toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kıvam alınca, soğutulmuş tatlının üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Tatlı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |