| 
 | 
| Elmalı Tatlı | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50426 Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
 1,807 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 2 adet kırmızı elma
 2 çorba kaşığı Teremyağ
 1 çay bardağı toz şeker
 1/2 kahve fincanı Bizim Mutfak Un
 2 tatlı kaşığı Teremyağ
 4 top dondurma
 
 Elmaları soyup çekirdeklerini temizleyin. Her elmayı 8 eşit dilim elde edecek şekilde dilimleyin. Tavada Teremyağ’ı, tozşekeri ve elma dilimlerini karamelize olana kadar pişirin. Bir karıştırma kabında ezilmiş badem, un ve Teremyağ’ı yoğurun. Hamuru kelepçeli kalıbın tabanına yayarak üzerine elmalı iç malzemeyi ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Dilimleyip dondurma ile servis yapın.
 
 
 | 
| Elmalı Tatlı | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50729 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2010
 2,066 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1 litre süt
 Yarım su bardağı Bizim Mutfak Un
 1 kahve fincanı Bizim mutfak Nişasta
 1 su bardağı Tozşeker
 15 gram Bizim Mutfak Teremyağ
 1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
 İç Malzeme için :
 1 litre vişne suyu
 2 çorba kaşığı Bizim mutfak Nişasta
 2 çorba kaşığı Tozşeker
 1 kahve fincanı ceviz içi
 
 Elmaların kabuğunu soyup ortasındaki çekirdeklerini (bütününü bozmadan) temizleyin. Elmaları vişne suyunun içinde hafif yumuşayana dek haşlayın. Süzüp bekletin. Muhallebi için Teremyağ dışındaki tüm malzemeyi tencereye aktarın. İyice çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. En son ocaktan almaya birkaç dakika kala Teremyağ’ı ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi kaselere üstten birkaç parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Vişne suyuna şeker ve nişastayı ekleyip pelte kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Soğuyan elmaları muhallebilerin ortasına yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz vişneli sosu ortalarındaki boşluklara doldurun. Ceviz içi serpin. Soğuk servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |