| 
 
 
 | 
Elmalı Sufle | 
  | 
aleveser 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: UŞAK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15392 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 adet orta boy elma
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
 
2 dolu çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Üzeri için;
 
pudra şekeri,
 
vanilya
 
 
Soğuk süt, vanilya, eritilmiş ılıtılmış tereyağı, un sürekli karıştırarak pişirilir. Karışım ılıdıktan sonra yumurta sarıları tek tek eklenerek karıştırılır, öte yandan yumurta akları bir fiske tuzla kar haline getirilir, diğer karışıma eklenir (fazla karıştırılmaz) Isıya dayanıklı 4 kase yağlanır. Elde edilen karışım paylaştırılır. Hamurun üzerine dilimlenmiş elmalar yerleştirilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve vanilya serpilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
  
 | 
Elmalı Sufle | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20717 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2008 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2-3 adet elma
 
2 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı un
 
Az tuz
 
1,5 çay bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Un, süt ve vanilya kıvam alana dek pişirilir. Yumurtaların akları sarılarından ayrılır. Akları az tuzla bembeyaz olana dek köpürtülür. Sarıları şekerle karıştırılır. Ilımış sütlü karışım, yumurta sarısı ve yumurya beyazı birleştirilir. Isıya dayanıklı kaseler tereyağıyla yağlanır, üzerine şeker serpilir. Hazırlanan harç kasenin yarısından biraz fazla doldurulur. Üzerlerine ince doğranmış elma dilimleri yerleştirilir. Kaseler tepsiye dizilir. Tepsiye biraz su konur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında sufleler kabarıp, kızarana kadar, hiç fırının kapağını açmadan pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
  
 | 
Elmalı Sufle | 
  | 
ahmet dayı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151443 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 yumurta
 
2 yemek kaşığı krema
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
15 gr tereyağı
 
Pudra şekeri
 
İçi için:
 
1 elma
 
30 gr tereyağı
 
2 yemek kaşığı esmer şeker
 
3 yemek kaşığı krema
 
 
Elmanın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Tereyağını tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip eritin. Elma dilimlerini ilave edip pişirin. Kremayı ilave edin. Krema hafifçe ısındıktan sonra karışımın ılınması için tavayı ocaktan alın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Yumurta sarıları, şeker ve kremayı büyük bir cam kaseye alın. Yumurta aklarını ise mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı tereyağı eritilmiş büyük bir tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirin. Sufleyi büyük bir servis tabağına alın. üzerine ılık elma dilimlerini ilave edin. Sufleyi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |