Kısa URL: https://ml.md/lc112286
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2015
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı margarin
4 adet elma
1 paket milföy hamuru
1 tatlı kaşığı tarçın özü
1 avuç badem içi
1 paket çırpılmış soğumuş krem şanti
1 avuç bütün fıstık
Milföylerin bir tanesini yağlı kağıda koyun. Diğer milföyün ortasından bir kare parça çıkarın. Pencere gibi olanını yağlı kağıdın üstüne koyduğunuz milföyün üstüne koyup yapıştırın. Ortasında bir boşluk olacak. Çıkardığınız kare milföyüde yağlı kağıdın üstüne koyun.
Elmaları dilim şeklinde dilimleyin. Bir tavada margarinde biraz pudra şekeri serperek pişirin Üstüne tarçın özünü ilave edin. Dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın.
Hamurun içi boş karesine elmalardan bir miktar koyun. Badem parçalarından üstüne serpin.
Kare milföy parçası kapağımız olacak onun üstüne de fıstıkları batırın.
Tüm milföylere aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler pembeleşene kadar pişirin. Fırın tepsisinden alınan milföy dilimlerin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra elmaların üstüne bir yemek kaşığı krem şanti koyarak kapağını örtüp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135300
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2018
1,331 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet rulo katlı milföy hamur
2 adet yumurta
Harcı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
Çekilmiş ceviz toz şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı margarin
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Yağı kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin.
Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın.
Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın.
Elma harcını hamurun kenarından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Yada resimdeki gibi de şekil verebilirsiniz.
1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc135493
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2018
882 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet milyöf hamuru
4 adet elma
25 gr ceviz
1 çay kaşıgı tarçın
1 tatlı kaşıgı toz şeker
1 çay bardagı vişne suyu
25 gr pudra şekeri
4 adet vişne
Elmaların kabuklarını soyup, kabak oyacağı ile ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. Ceviz, tarçın ve tozşekeri karıştırıp, elde ettiğiniz harcı elmaların içine doldurun. Milföy hamurlarını elinizle hafifçe açıp, yağ sürüp her bir milföy hamurunun ortasına elmayı bütün halde koyun. Bohça biçiminde katlayın. Pişerken açılmasın diye ortasına kürdan batırın. 170 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerlerini vişne suyu ile ıslatın. Pudraşekeri serpip, servis yapın.