4 adet kare milföy hamuru (oda sıcaklığında çözülmüş)
 
2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
İç harcı hazırlayın: Rendelenmiş elmaları tavaya alın. Üzerine tereyağı, toz şeker, tarçın ve limon suyunu ekleyip suyunu çekene kadar 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Milföyleri şekillendirin: Milföy hamurlarını ikiye kesin. Bir yüzüne 1 tatlı kaşığı kadar elmalı harç koyun, diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.
 
Pişirme: Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190°C fırında 12-15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Servis: Fırından çıkan milföyleri hafif soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |