|
Elmalı Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49550
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2010
1,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 elma kabukları soyulup rendelenir. 1 çay bardağı toz şekerle pişirilir. Dövülmüş 1 su bardağı ceviz içi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave edilir, soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığındaki margarin, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 yumurta ile una ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar koparılır avuç içi kadar açılır. İçine 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyulup küçük rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizilip 180 dereceli turbo fırında kızarmadan 15-20 dk. pişirilir. Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri elenir. Soğuyunca servis yapılır.
|
Elmalı Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47991
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
İç Malzeme için :
3 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hamuru için :
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
2 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
150 gr Bizim Margarin
5 su bardağı Bizim Mutfak Un
Margarini oda ısısında yumuşamaya bırakın. Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Orta boy bir tencereye aktarıp tozşeker ve cevizi ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen harcı ocaktan alıp tarçınla tatlandırın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve pudraşekerini eleyip harmanlayın. Hamur yoğurma kabında yumuşak margarin, yoğurt ve sıvıyağı krema kıvamına gelene dek mikserle karıştırın. Unlu karışımı ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve her birini 30 cm çapında açarak, 12 üçgen parçaya bölün. Her parçanın geniş kenarına elmalı harçtan 1 çorba kaşığı kadarını yayıp, rulo şeklinde sarın. Elde ettğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın. Soğuyunca üzerlerini pudraşeker ile süsleyerek servis yapın.
|
Elmalı Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29934
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 elma
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 çay bardağı İçim Yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket Bizim Margarin
1 çay bardağı Bizim Sıvı Yağ
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar rendelenir, 1 çay bardağı sıvı yağ ve şekerle pişirilir. İçine tarçın eklenir. Un yoğurt ve 1 paket eritilmiş margarinle hamur yapılır. Kulak memesi kıvamındaki hamur üç şeklinde açılar ve içine elmalar koyularak kapatılır. Isıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.06.2023
|
|