| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmalı Krep | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110929 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015 
1,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 su bardağı süt
 
1.5 su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
akıcı kıvama yetecek un
 
2 adet Amasya elması
 
1 bardak pudra şekeri
 
1 çay bardağı esmer şeker
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tarçın
 
50 gr yağ
 
Birkaç damla elma sirkesi
 
Birkaç adet karanfil
 
 
Su, süt ve yumurta vanilya esmer şeker eklenip çırpılır un yavaş yavaş topaksız olana kadar karıştırılır.
 
Yağdan tefon tavaya konur eriyince bir kepçe ile hamurdan dökülüp tava eğilerek yayılır. kenarları kalkıp krepin bir yüzü pişince çevrilir. iki tarafınıda eşit pişirilip düzgünce bir servis tabağına alınır.
 
Küçük bir tencerede rendelenmiş elmalar yağ ile kısık ateşe konur üzerine tarçın ve şeker ilave edilir bir kaç adet karanfil atılır bir kaç damla elma sirkesi eklenip biraz pişince altı kapatılır.
 
Servis tabağına bir porsiyonluk krep alınır pişen elmalı harçtan bir miktar konulup sıkıştırmadan sarılır arzu edilirse üzerine pudra şekeri serpilir ve sunum yapılır
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmalı Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |