|
Elmalı Kebap (Şanlıurfa) |
 |
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67277
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kıyma, tuz ve biber ile iyice yoğrularak köfte harcı yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde sıkılır ve uzun köfteler yapılır. Elmaların elma oyacağı ileçekirdek yatakları parçalanmadan çıkarılır. Fırın ısıtılıp 200 C’ye getirilir. Şişlere birer elmatakılarak geriye çekilir önlerine köfteler takılıp fırın tepsisine konarak yaklaşık 30 dakikafırında pişirilir. Şişten düzgün çekilerek sıcak servis yapılır.
|
Elmalı Kebap (Şanlıurfa) |
 |
fahriye ersen
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc126737
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
1,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Zırhla çekilmiş kıyma et - 180 gr.
Küçük yeşil elma - 100 gr.
Tuz - 3gr.
Küçük olmasına dikkat edilen yeşil elmanın ortası çıkartılır. Kebaplar gibi bir elma bir parça et gelecek şekilde şişlere geçirilerek mangalda pişirilir. Pişen elmaların yanmış kabukları ayıklandıktan sonra lavaş ekmeğinde dürüm yapılarak, kuru soğan, közlenmiş isotveayran eşliğinde servis edilir.

|
Elmalı Kebap (Şanlıurfa) |
 |
sultan hatun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130188
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et
3 kg küçük yeşil elma
Tuz
İri ceviz büyüklüğündeki yeşil elmanın eşeği (ortası) zurna ya da delgeç adı verilen bir aletle çıkartılır, sonra diğer kebaplar gibi bir elma bir et saplanarak mangalda pişirilir. Elmaların yanmış kabukları ayıklanmak suretiyle dürüm yapılarak kuru soğan, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde haziran, temmuz, ağustos aylarında lezzetle yenilir.

|
|