| 
 | 
| Elmalı Fındıklı Kek | 
|  | aktivist Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.06.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52531 Gönderme Tarihi: 06.Haz.2010
 2,774 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta (odasıcaklığında)
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı fındık içi (dövülmüş)
 2 adet orta boy tatlı elma (rendelenmiş)
 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 
 Derin bir kabın içinde, yumurtayla toz şekeri 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Üzerine, rendelenmiş elmayı, dövülmüş fındığı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştınn. son olarak, unu azar azar ilave ederek iyice harmanlayın. Her tarafı yağlanmış orta boy bir fırın kabına hazırladığınız bu kek karışımını aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarıncaya kadar, 40-45 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğuyunca dilimleyerek servise sunun.
 
 
 | 
| Elmalı Fındıklı Kek | 
|  | yemiş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.01.2011
 Mesajlar: 21
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc60157 Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
 2,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 65 gram şeker
 70 gram sade un
 2-3 elma
 yağ
 tarçın
 fındık
 
 Yumurtalarla şekeri köpürene kadar kanştırın. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş unu ekleyin, karışımı yağlanmış kek kabına boşaltın. Elmaları soyup karışımın üzerine dizin. İnce kesilmiş tereyağı dilimleriyle üstünü kaplayın. Hepsinin üstüne fındıkları ve tarçını koyun. 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kremşantiyle servis yapın.
 
 
 | 
| Elmalı Fındıklı Kek | 
|  | doğanay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.09.2011
 Mesajlar: 60
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68282 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
 1,948 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 125 gr margarin
 3 bardak un
 1 bardak şeker
 1 bardak çekilmiş fındık
 2 adet elma
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı mahlep
 1 paket kabartma tozu
 
 Oda sıcaklığındaki margarini yumurta ve şeker ile yoğurun; üzerine azar azar kabartma tozuyla karıştırdığınız unu ilave edin. Mahlebi serpin, iyice karıştırarak beklemeye bırakın. Elmaların kabuklarını soyup doğrayın, kullanacağınız kek kalıbını yağlayıp hamurun yarısını dökün. Üzerine doğradığınız elmayı yayın. Fındık ve tarçını da serpip kalan hamuru üzerlerine dökün. 170 derecede 40 dk. pişirin.
 
 
 | 
| Elmalı Fındıklı Kek | 
|  | stero Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2015
 Mesajlar: 40
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142158 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2019
 815 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 4 su bardağı un
 2-3 adet elma
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 çay kaşığı tarçın
 1 su bardağı dövülmüş fındık
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Elmaları rendeleyin ve diğer malzemeleri ekleyin.
 Fındıkları blender'dan geçirin ya da havanda dövün, onları da karışıma ilave edin.
 Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Elmalı Fındıklı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168431 Gönderme Tarihi: 09.Kas.2022
 287 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 İç malzeme:
 3 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı elma
 1 yemek kaşığı toz şeker
 1 çay bardağı fındık kırığı
 Hamur:
 200 g yumuşak margarin
 1 su bardağı toz şeker
 3 yumurta
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 2 yemek kaşığı süt
 Üzeri için:
 0,5 çay bardağı fındık kırığı
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 Elma ve toz şekeri tencereye alın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığı kadarını üzerinde kullanmak için ayrı bir kaba alın.
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin ve mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru ikiye bölün. İlk yarısına 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve yayın. Üzerine elmaları yayın ve 1 çay bardağı fındık kırığını serpin. Üzerine kalan beyaz hamuru yayın. Üzerine ayırdığınız elmaları sıralayın. Fındık kırığı ve toz şekeri serpin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
 Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |