Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Elmalı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elmalı börek

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17144
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,097 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru İçin;
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım paket tereyağı
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı

Yoğurma kabına erimiş ılımış margarin, su, tuz konur karıştırılır, bir avuç unla karıştırılımış kabartma tozu ve hamur olana kadar elenmiş un katılır, yoğrulur, hamur 10 dakika dinlendirilir, daha sonra iki parçaya bölünür, unlanmış zeminde kare fırın kabı şeklinde açılır, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir, hemen elmalar soyulur, küp şeklinde doğranır, şeker ve tarçınla karıştırılır, hamurun üzerine yayılır, kalan hamur da kare şeklinde açılır, elmanın üzerine kapatılır, yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkıp ılıyınca kare şeklinde kesilerek servise sunulur.


ELMALI BÖREK

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc10123
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,105 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 çay fincanı un
Biraz tuz ve süt
82 gr. yağ
1 yumurta
5-7 tatlı kaşığı su
4-5 tane büyük elma
1 çay fincanı seker
2 tatlı kaşığı un
1 fiske tarçın ve biraz karanfil.

Yapılışı :
Unu, tuzu, yumurtayı, suyu karıştırarak hamuru tutun. 30 dakika bırakıp dinlendirin. Bu zaman zarfında elmaları soyup küçük dilimlere kesin. 2 tatlı kaşığı un, şeker, tarçın ve karanfille karıştırın. Bunu börek haline koyun. Üstünü hazırladığınız hamurla kapatın. Pişerken buharın çıkması için hamurun üstünü çatalla delin. Üstüne süt sürün. Isıtılmış orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin. Hamur vaktinden evvel kızaracak olursa, üstünü kalaylı kapakla kapatın. Soğuduktan sonra üstüne dondurma veya vanilya sosu koyup, servis yapın.


Elmalı Börek

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8594
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,530 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet elmayı soyup rendeleyin. 50 gr. iç cevizi robottan geçirin. Tarçın ve toz şekerle hepsini karıştırın. Yufkaları dört parmak eninde şeritlere kesin. Malzemeyi paylaştırıp sarın. Fırın tepsisine yerleştirin, 200° C'de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri ve tarçın serperek ılık olarak servis yapın.






Elmalı Börek Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(3 adet Elmalı Börek 121,784 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort