| 
 
 
 | 
ELMALI AY | 
  | 
canhatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.02.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21421 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2008 
5,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
125 gr. margarin
 
1,5 çay kaşığı karbonat
 
1/2 paket vanilya
 
Alabildiği kadar un
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
3 elma
 
1 avuç şeker
 
1/4 su bardağı pudra şekeri
 
1/2 paket vanilya
 
 
Derin bir kaba yoğurt, yağ, margarin, vanilya, pudra şekeri ve karbonat koyup karıştırınız. Alabildiği kadar un ilâve ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız.
 
Elmaların kabuğunu soyarak rendeleyiniz. Şeker ve 2 çorba kaşığı su ilâvesi ile pişirip suyunu çektiriniz. Tarçın katıp karıştırınız.
 
Hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval açınız. Ortasına uzunlamasına iç koyup rulo yapınız. Uçlarını kıvırıp ay şekli veriniz. Yağlanmış tepsiye koyup orta hararetli fırında beyaz renkte pişiriniz. Pudra şekerine bulayıp servis tabağına yerleştiriniz.
 
 
Not: Değişik şekillerde katlanabilir. (Yarım daire,poğaça vs.) İçine kıyılmış ceviz ilâve edilirse daha güzel olur.
  
 | 
ELMALI AY ÇÖREĞİ | 
  | 
Suzanna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Roma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23073 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008 
3,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 su bardağı un
 
175 gr. margarin (yumuşak olacak)
 
1 fincan pudra şekeri
 
1,5 fincan soğuk süt (dolaptan)
 
15 gr. yaş maya (1 çorba kaşığı dolusu)
 
1 çimdik tuz
 
Harcı için:
 
2 adet elma
 
3/4 su bardağı şeker
 
2 fincan su
 
biraz tarçın
 
 
Yapılışı:
 
Unu, şeker ve yağı bir kaba koyup, ortasını açın. Mayayı ve sütü ilâve edin. Biraz yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika bekletin. Harcının malzemelerini, elmayı rendeleyip, pişirin. En son tarçını ilâve edin. Hamurdan bir parça alıp, yayın, harcını suyunu süzerek koyun. Kapatıp ay şekli verin. Ay çöreklerini yağlı tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Yarım saat buzdolabında bekletip, fırına verin.
  
 | 
Elmalı Ayçöreği | 
  | 
semiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97143 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014 
2,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3.5 su bardağı un
 
250 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
1 çay bardağı ceviz
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 paket vanilya
 
 
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker, vanilya, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru unlanmış zeminde ince açıp üçgenler halinde kesin. Elmalı harcı da ucuna yerleştirip sarın ve ayçöreği şekli verip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Pudra şekeri serpip servis yapın.
  
 | 
Elmalı Ay Çöreği | 
  | 
BEYAZ BALİNA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2015 
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107238 
Gönderme Tarihi: 01.May.2015 
1,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
120 gram tereyağı
 
2 çay bardağı süt
 
2 çay bardağı şeker
 
15 gram yaş maya
 
1 adet yumurta akı
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
2 adet elma
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı kuru üzüm
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzerine pudra şekeri
 
 
Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp yumuşak bir kıvam da hamuru hazırlayın. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu arada elmaları rendeleyin, kuru üzüm, kakao ve diğer malzemelerle iyice karıştırıp içi hazırlayın. Hamuru mayalanınca unlanmış zeminde açıp üçgen şeklinde kesin. Üzerlerine harcı koyun, ay çöreği gibi sarıp fırına verin. 200 derecede 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |